29 noiembrie 2023
No menu items!

Marți Curtea de Apel București va decide dacă dă câștig de cauză comunei Gornet! Sunt în joc 4 milioane de euro!

Cele mai vizualizate articole

Curtea de Apel Bucureşti a dezbătut luni cererea autorităţilor locale din comuna Gornet, judeţul Prahova, de anulare a ordinului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU) privind intrarea în carantină a localităţii. Judecătorii au amânat pronunţarea deciziei pentru marţi.

Cele două părți au venit cu argumente:

Astfel, avocatul primăriei a cerut în fața judecătorilor aprobarea probei cu interogatoriul DSU. Avocatul a dat instanței o listă de întrebări pe care să i le pună instituției pârâte. Judecătorii au respins această probă cerută de avocat pe motiv că actele depuse dela de Direcție conțin răspunsurile la întrebările avocatului. De asemenea a mai explicat în fața judecătorilor că pe baza documentelor pe care le-a depus la instanță doar doă persoane s-ar regăsi în realitate în situația care prevede necesitatea carantinării zonei și nicidecum 15 așa cum prevăr normele actuale aflate în vigoare. Tot avocatul primăriei a mai cerut mărirea sumei de daune materiale și morale, de la 500.000 euro la 4 milioane de euro, pe fondul numărului mare de persoane ce nu pot ajunge la slujbele avute în afara comunei, la faptul că în perioada caniculară oamenii sunt blocați în zonă și nu se pot deplasa în locuri de recreere ceea ce îi afectează.

În replică, consiliera DSU, prezentă la proces, a explicat în fața judecătorilor că actele aduse drept probe de către avocatul ce reprezintă Unitatea Administrativ Teritorială (UAT) Gornet nu dovedesc niciun vreun prejudiciu, cel puțin material, respectiv persoane care să fi pierdut vreun loc de muncă și a arătat că atunci când se cer astfel de daune trebuie aduse dovezi clare că persoanele în cauză au fost prejudiciate, cum și cu ce sumă. Consilierul Departamentului pentru Situații de Urgență a spus în fața instanței că decizia de carantinare este corectă și că a fost luată pe baza datelor de la Direcția de Sănătate Publică. ”Actele din dosar nu dovedesc niciun prejudiciu efectiv. Nu încetări de contract sau alte astfel de documente. Simpla afirmație că s-a creat un prejudiciu nu este suficientă”, a spus reprezentantul DSU.

Amintim că pe lângă cererea de anulare a carantinei, avocatul primăriei a solicitat și despăgubiri în valoare de 4.000.000 euro de la DSU cu titlul de ”daune morale/daune interese, în condiţiile în care peste 450 de persoane au rămas fără locuri de muncă pentru că nu au mai fost primite de către angajatori din alte localităţi, iar cetăţenii comunei nu sunt acceptaţi în magazine, farmacii şi alte locuri publice din comunele limitrofe, fiind total izolaţi şi chiar „apostrofaţi””.

Evaluează articolul

Cele mai noi știri

AVARIE PE O MAGISTRALĂ A TERMO PLOIEŞTI. PESTE 1.700 DE APARTAMENTE- FĂRĂ CĂLDURĂ ŞI APĂ CALDĂ

O avarie s-a produs pe o magistrală a Termo Ploieşti, peste 1.700 de apartamente din municipiu fiind, la ora...
spot_img

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH