29 septembrie 2023
No menu items!

KTM câștigă pentru prima oară la MotoGP!

Cele mai vizualizate articole

Pilotul sud-african Brad Binder a adus fabricantului KTM prima victorie la clasa MotoGP din cadrul Campionatului mondial de motociclism viteză, după ce a câştigat duminică cu autoritate Marele Premiu al Cehiei de pe circuitul de la Brno. Binder, plecat de pe locul 7, a devenit primul sud-african care se impune la clasa regină, după numai trei curse la această categorie, în timp ce liderul mondial, francezul Fabio Quartararo (Yamaha), s-a clasat al şaptelea, iar legendarul Valentino Rossi (Yamaha) al cincilea, la 7sec517/1000.

În clasamentul cursei, Binder, 24 ani, a fost urmat de italianul Franco Morbidelli (Yamaha) la 5sec266/1000 şi de francezul Johann Zarco (Ducati), care a furnizat o mare surpriză când a obţinut pole position, la 6sec470/1000.

În clasamentul general, după trei din cele 14 curse ale sezonului, francezul Fabio Quartararo se menţine lider cu 59 puncte, urmat de spaniolul Maverick Vinales (Yamaha) 42, Franco Morbidelli 31, Andrea Dovizioso (Italia) 31, Brad Binder 28, Johann Zarco 28.

Valentino Rossi, care în urmă cu 24 de ani câștiga aici, la Brno, prima sa cursă de pilot, se află pe locul 7, cu 27 de puncte.

Pilotul italian Dennis Foggia (Honda) a câştigat duminică cursa de la clasa Moto3 a Marelui Premiu al Cehiei, a patra etapă a Campionatului Mondial de motociclism viteză MotoGP, care s-a desfăşurat pe circuitul de la Brno. Foggia a fost urmat în clasament de spaniolul Albert Arenas (KTM) la 205/1000 şi de japonezul Ai Ogura (Honda) la 251/100.

În clasamentul piloţilor, Albert Arenas şi-a consolidat poziţia de lider cu 70 puncte, fiind urmat de Ai Ogura 52, britanicul John McPhee 51, japonezul Tatsuki Suzuki 44, etc. Foggia ocupă locul 6 cu 32 puncte.

La clasa Moto2, Enea Bastianini (Italtrans Racing Team) a câștigat cursa fără probleme. Sam Lowes (EG 0,0 Marc VDS), a greșit strategia de urmărire a italianului și nu a reușit să-l mai ajungă la final, așa că s-a mulțumit cu poziția a două. La aproape 6 secunde distanță a sosit americanul Joe Roberts (Tennor American Racing). Fratele lui Valentino Rossi, Luca Marini (SKY Racing Team VR46) a obținut doar locul 4. la această clasă pe primele două locuri sunt doi conaționali, Enea Bastianini, cu 73 de puncte și Luca Marini, cu 58 de puncte.

5/5 - (1 vote)

Evaluează articolul

5/5 - (1 vote)

Cele mai noi știri

ALERTĂ PORTOCALIE LA GORNET DIN CAUZA UNUI INCENDIU MASIV

Incendiu masiv de vegetație uscată în satul Gornet! Focul se manifestă pe aproximativ 20 de hectare, iar intervenția este...
spot_img

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH