12 august 2022
No menu items!

PRAHOVA E ȘI AZI PE PRIMUL LOC INTRE JUDEȚELE CU CEL MAI MARE NUMĂR DE CAZURI NOI COVID

Cele mai vizualizate articole

Prahova este din nou „cap de listă” în rândul judeţelor cu cel mai mare număr de cazuri de COVID-19 raportate în ultimele 24 de ore. Astfel, 78 de infectări au fost raportate azi şi, în plus, un nou focar de boală.
Potrivit Prefecturii Prahova, noul focar este la o societate comercială, unde sunt cinci cazuri de COVID-19. Ca urmare a depistării acestui focar, conducerea unităţii respective şi DSP Prahova au decis suspendarea activităţii până pe 20 august, dezinfecţia spaţiului de lucru şi carantinarea angajaţilor care au fost contacţi direcţi (şapte).
În prezent, în Prahova, sunt raportate nouă focare active, cu un număr total de 136 de persoane confirmate cu noul coronavirus.
De la începutul epidemiei au fost depistate în judeţ 2.974 de persoane infectate cu noul coronavirus, dintre care 533 sunt cazuri active. În ultimele 24 de ore, au mai fost raportate două decese (persoane de sex masculin -62 şi 68 de ani, cu comorbidităţi). Prin urmare, numărul total al deceselor asociate COVID-19, în judeţul nostru, a ajuns la 114.
În secţiile de terapie intensivă sunt 25 de pacienţi COVID, dintre care 16 sunt ventilaţi. Numărul total de locuri destinate îngrijirii pacienţilor cu COVID-19 este de 328, dintre care 264 sunt ocupate.
De la intrarea în vigoare a Legii 136/2020, privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătăţii publice în situaţii de risc epidemiologic şi biologic, DSP a emis 339 de decizii de izolare şi 2.278 de carantină.
Numărul de teste realizat în judeţ, de la începutul epidemiei şi până în prezent, este de 16.583 (nu sunt incluse în acest număr testele efectuate la cerere de către angajatori şi persoanele care fac astfel de verificări pentru a merge în vacanţe în acele ţări care solicită un astfel de test), potrivit centralizării DSP Prahova.

Evaluează articolul

Cele mai noi știri

Protecția Consumatorului a oprit temporar trei operatori economici de pe Valea Prahovei!

Comandamentul Munte 2022, al ANPC, a desfășurat acțiuni de control în perioada 04-07.07.2022, în care au fost verificați 22...
spot_img

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH