12 august 2022
No menu items!

SPITALUL SINAIA ARE DE ASTĂZI HELIPORT

Cele mai vizualizate articole

Heliportul realizat la Sinaia în regim de urgenţă prin fondurile alocate de administraţia locală a fost acreditat azi în prezenţa autorităţilor publice locale, dar şi a reprezentanţilor Inspectoratului General de Aviaţie al MAI Cu această ocazie, s-a realizat şi prima ridicare de la sol şi zbor de recunoaştere cu un elicopterul SMURD de pe Heliportul SOS Sinaia.
Primăria oraşului Sinaia a demarat în regim de urgenţă lucrările pentru acest punct operaţional de preluare de la sol cu elicoptere SMURD, la sfârşitul lunii martie. Valoarea investiţiei este de 163.000 lei şi a fost realizată cu finanţare de la bugetul local. Beneficiarii direcţi ai proiectului de investiţie provin din oraşele: Sinaia, Buşteni, Azuga, Predeal, Râşnov, Moroieni, Comarnic, Breaza, Câmpina, Băneşti, Băicoi, Blejoi şi din comunele şi satele din împrejurimi.
„Investiţiile în dezvoltarea sistemului medical sinăian sunt o prioritate pentru mine, iar de la trecerea Spitalului orăşenesc Sinaia, în 2009, în subordinea Consiliului Local Sinaia, am făcut anual lucrări de reabilitare a clădirilor şi achiziţii de echipamente şi instrumentar medical de ultimă generaţie. Ne pregătim să finalizăm Spitalul Nou pentru care avem deja dotările asigurate din fonduri europene. În martie, am demarat construirea Heliportului SOS Sinaia cu sprijinul Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă şi al Inspectoratului General de Aviaţie al MAI, care au urgentat procedura de acreditare şi includerea noastră pe lista heliporturilor disponibile pe teritoriul României, în proximitatea spitalelor. De astăzi, pot fi transportaţi pe cale aeriană pacienţii critici proveniţi din unităţile sanitare de pe o rază de 70 de km de Sinaia. Prin acest proiect vital pentru Valea Prahovei am reuşit să reducem durata de transfer spre o unitate spitalicească din Bucureşti la doar 20 de minute. Heliportul SOS Sinaia salvează vieţi!”, a declarat primarul oraşului Sinaia, Vlad Oprea.

Evaluează articolul

Cele mai noi știri

Protecția Consumatorului a oprit temporar trei operatori economici de pe Valea Prahovei!

Comandamentul Munte 2022, al ANPC, a desfășurat acțiuni de control în perioada 04-07.07.2022, în care au fost verificați 22...
spot_img

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH