12 august 2022
No menu items!

APROAPE 10% DIN CAZURILE NOI DIN ȚARA AU FOST ÎNREGISTRATE, ASTĂZI, IN PRAHOVA

Cele mai vizualizate articole

Aproape 100 de cazuri noi de COVID-19 raportate, azi, de autorităţile din Prahova plasează din nou judeţul pe primul loc în rândul judeţelor cu cele mai multe îmbolnăviri. Este pentru a patra zi consecutiv când judeţul nostru este cap de listă în acest sens. În cele 96 de cazuri noi raportate azi au fost incluse şi cele 23 de la centrul de plasament din Vălenii de Munte. Şapte dintre cei 22 de copii testaţi pozitiv aici au rămas internaţi, iar alţi 15 au revenit în centru, unde vor sta în izolare, fiind monitorizaţi zilnic de un medic pediatru.
Reamintim că la centrul din Vălenii de Munte au fost testaţi toţi cei 45 de copii aflaţi în plasament, 22 au avut rezultate pozitive, 20 negative, iar trei teste sunt in asteptare. Din rândul personalului, au fost testaţi 52 de angajati, au venit 11 rezultate dintre care unul este pozitiv, celelalte fiind în aşteptare.
De la începutul epidemiei şi până în prezent, la nivelul judeţului Prahova au fost confirmate cu COVID-19 3.153 de persoane, dintre care 692 sunt raportate de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Prahova ca fiind cazuri active. Din totalul celor confirmaţi de la începutul epidemiei, 120 prahoveni au decedat. În acest moment, la terapie intensivă sunt 24 de pacienţi COVID-19, dintre care 16 sunt ventilaţi. Numărul total de locuri destinate îngrijirii pacienţilor cu COVID-19, în Prahova, este de 328, dintre care 297 de paturi sunt ocupate.
De la intrarea în vigoare a Legii 136/2020, privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătăţii publice în situaţii de risc epidemiologic şi biologic, la nivelul judeţului Prahova, Direcţia de Sănătate Publică a emis 439 de decizii de izolare şi 2611 de decizii de carantină.
Numărul de teste realizat în judeţ, de la începutul epidemiei şi până în prezent, este de 16.701 (nu sunt incluse în acest număr testele efectuate la cerere de către angajatori şi persoanele care fac astfel de verificări pentru a merge în vacanţe în acele ţări care solicită un astfel de test), conform centralizării DSP Prahova.

Evaluează articolul

Cele mai noi știri

Protecția Consumatorului a oprit temporar trei operatori economici de pe Valea Prahovei!

Comandamentul Munte 2022, al ANPC, a desfășurat acțiuni de control în perioada 04-07.07.2022, în care au fost verificați 22...
spot_img

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH