29 septembrie 2023
No menu items!

Marele premiu al Austriei riscă să fie scos din circuitul MotoGP! Două accidente grave petrecute la clasele Moto2 și MotoGP!

Cele mai vizualizate articole

Două accidente în cursele moto de pe circuitul austriac ar putea duce la anularea contractului pentru cursele MotoGP!

Primul accident a avut loc în cursa Moto2, când Enea Bastianini a scapat motocicleta de sub control la iesirea din primul viraj al circuitului de la Spielberg, iar aceasta a ramas chiar pe mijlocul circuitului dupa o zona de urcare pronuntata cu vizibilitate redusa. Venit din spate in plina accelerare, malaysianul Hafizh Syahrin a lovit in plin motocicleta lui Bastianini fiind aruncat fara miscare pe suprafata de rulare. In total patru piloti au avut de suferit. Ambulanta a patruns pe circuit, iar cursa a fost oprita cu steag rosu. Din fericire Syahrin a scăpat fără fracturi.

Valentino Rossi, veteranul MotoGP, a scăpat miraculos de un accident care i-ar fi putut fi fatal. In turul 8 din cele 28 programate in cursa clasei MotoGP din Austria, Johann Zarco si Franco Morbidelli s-au atins chiar in spatele lui Valentino Rossi pe un palier de viteza inaintea virajului trei. Cele doua motociclete scapate de sub control s-au transformat in adevarate rachete pe roti scapate complet de sub control.

Modelul Yamaha Petronas pilotat de Morbidelli a traversat circuitul in virajul trei si a trecut ca prin minune printre Maverick Vinales si Valentino Rossi, cei doi echipieri de la Yamaha de uzina. Doar un miracol a facut ca cei doi sa scape nevatamati. Pe reluarile oficiale se observa cum Rossi intoarce uluit capul la momentul impactului iminent cu motocicleta lui Morbidelli. Cursa a fost oprita cu steag rosu pentru degajarea circuitului. Zarco a scapat cel mai ieftin, in timp ce Morbidelli a fost transferat pe targa pana la ambulanta unde, din fericire, s-a urcat pe propriile picioare.

La MotoGP, Andrea Dovizioso (Ducatti) a câștigat cursa- tocmai când a apărut anunțul că pilotul italian nu va mai face parte din echipa Ducatti-! Acesta a fost urmat de spaniolul Joan Mir (Suzuki) si australianul Jack Miller (Ducati Pramac). Valentino Rossi a ajuns al cincilea, cel mai bun rezultat al unui pilot Yamaha.

La Moto2 podiumul a fost următorul: Jorge Martin (Red Bull KTM Ajo), Luca Marini (SKY Racing Team VR46) și Marcel Schrotter (Liqui Moly Intact GP). Fratele lui Valentino Rossi, Luca Marini, redevine liderul campionatului, devansându-l pe Enea Bastianini, care, din cauza accidentului, nu a mai punctat.

La Moto3 spaniolul Albert Arenas (Valresa Aspar Team) a câștigat cursa, fiind urmat de Jaume Masi (Leopard Racing) și John Mcphee (Petronas Sprinta Racing).

Evaluează articolul

Cele mai noi știri

ALERTĂ PORTOCALIE LA GORNET DIN CAUZA UNUI INCENDIU MASIV

Incendiu masiv de vegetație uscată în satul Gornet! Focul se manifestă pe aproximativ 20 de hectare, iar intervenția este...
spot_img

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH