10 august 2022
No menu items!

MĂSURI SPECIALE IN CENTRELE DE ASISTENTA SOCIALĂ DUPĂ IZBUCNIREA , ZILELE TRECUTE, A TREI FOCARE COVID ȘI INFECTAREA A 23 DE COPII INSTITUTIONALIZAȚI

Cele mai vizualizate articole

Direcția Generală de Asistență Socială și ProtecțiaCopilului Prahova, instituție aflată în subordinea ConsiliuluiJudețean Prahova, oferă în prezent, servicii pentru 1377 de copiibeneficiari ai măsurilor de protecție specială și pentru 999 persoane adulte cu dizabilități

În total, în subordinea instituției noastre funcționează înregim rezidențial, 8 unități de asistență socială pentru copii și11 unități de asistență socială pentru persoane adulte cu dizabilități în cadrul cărora sunt angajați un număr de 1700 salariați.

În prezent sunt diagnosticați cu virusul SARS-CoV-2, 17 salariați, 23 de copii și 18 beneficiari adulți. Starea de sănătate a acestora este stabilă, nu au simptomatologie gravă și suntmonitorizați, permanent, de personal medical de specialitate.

În contextul actual determinat de pandemia COVID 19, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția CopiluluiPrahova a elaborat proceduri concrete de lucru, conforme cu normele naționale impuse de pandemie și a luat următoarelemăsuri:

–  A fost instituită carantina în unitățile rezidențiale de asistențăsocială pentru copii și adulți aflate sub coordonarea D.G.A.S.P.C. Prahova, fiind interzis accesul persoanelor / aparținătorilor înincinta acestor centre; legătura dintre beneficiari și familiileaparținătoare este realizată telefonic sau prin mijloace online.

– Au fost elaborate și s-au transmis instrucțiuni concrete pentru gestionarea situațiilor de risc apărute pe parcursulstării de urgență și de alertă pentru unitățile rezidențiale de asistență socială pentru copii și adulți aflate sub coordonareaD.G.A.S.P.C. Prahova, asistenții maternali, asistenții personali, familiile / persoanele de plasament, urmărindu-se totodatăeliminarea oricărui risc de afectare a drepturilor beneficiarilor sauangajaților. 

– Conform Ordonanței Militare nr. 8/09.04.2020 s-a procedat, în toate centrele, la izolarea salariaților la locul de muncă pe o durată de 14 zile, urmate de izolarea acestora la domiciliu pentru încă 14 zile ( măsura a fost sistată odata cu încetarea stării de urgentă )

– La intrarea salariaților în turele de lucru, se efectuează triajulepidemiologic și, periodic, instructajul acestora și al beneficiarilor referitor la măsurile de igienă obligatorii în acestcontext.

– Personalul respectă regulile la intrarea în sediul serviciuluisocial (schimbarea completă a hainelor, realizarea igienei corectea mâinilor, etc), păstrarea distanţei sociale (acolo unde este nevoiede îngrijire personală, personalul folosește echipamente de protecție pentru fiecare beneficiar).

– La nivelul fiecărei unități, se realizează dezinfectarea cu soluții pe bază de clor a suprafețelor și podelelor, la intervaleregulate. Se efectuează spălarea zilnică a podelelor, noptierelor șia altor obiecte de mobilier din cameră, a întrerupătoarelor, clanțelor și dezinfectarea acestora cu clor sau, după caz, produsecare conțin biocide, cel puțin de 4 ori pe zi. De asemenea, are loc dezinfectarea zilnică a căilor de acces din incinta centrului șiventilarea spațiilor pentru cel puțin 30 de minute/zi.

– Sunt realizate, la nivelul fiecărui centru rezidențial, circuiteseparate pentru personalul auxiliar cu scopul evităriicontactului cu beneficiarii.

– Este asigurată testarea periodică, bilunară sau ori de câteori este nevoie, a tuturor salariaților și a tuturor beneficiarilor de servicii rezidențiale (în conformitate cu Ordinul nr. 1226/2020 al Ministerului Sănătății). În situația în care Direcția Județeană de Sănătate Publică Prahova nu a putut asigura necesarul testelor, s-a procedat la achiziționarea kit-urilor de recoltare din bugetulpropriu al instituției.

– Pentru a răspunde situațiilor de urgență și pentru prevenireainfectării și răspândirii virusului SARS-CoV-2, au fost înființate, prin dispoziția Directorului Executiv al D.G.A.S.P.C. Prahova, două centre rezidențiale cu rol de triaj epidemiologic – unuldestinat copiilor și unul pentru adulți. 

– S-au luat măsuri suplimentare în ceea ce privește deplasareasalariaților la și de la locul de muncă, în sensul că aceștia nu se mai deplasează cu mijloacele de transport în comun, ci cu autoturismele instituției sau proprii, astfel încât să se diminuezeriscul infectării atât pentru ei, cât și pentru beneficiari. – se precizeaza intr- un comunicat de presa emis , astăzi, de directorul DGASPC Prahova , Călin Viorel

Evaluează articolul

Cele mai noi știri

Bucureștean prins la volan sub influența substanțelor psihoactive!

La data de 9 august a.c., în jurul orei 19.45, poliţiştii Biroului Rutier din cadrul Poliției municipiului Ploiești, în...
spot_img

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH