21 februarie 2024
No menu items!

Respingerea OUG de etapizare a majorării alocațiilor, populism grosolan- susține Președintele Klaus Iohannis

Cele mai vizualizate articole

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri că nu se poate ca pensionarii şi copiii să plătească nota de plată pentru pandemie şi recesiunea economică și că a solicitat Guvernului să majoreze pensiile şi alocaţiile cât se poate.

Întrebat ca mediator cum va acţiona pentru a fi respectate de către Executiv legile promulgate cu privire la majorarea punctului de pensie cu 40% şi dublarea alocaţiilor, preşedintele a afirmat: ”Nimeni nu şi-a dorit această pandemie. Absolut nimeni nu cred că şi-a dorit pentru România o criză economică. Dar epidemia a venit şi a apărut şi criza economică. Cred că lucrurile trebuie rezolvate. În paralel, cred că lumea vrea să câştige mai bine şi guvernanţi vor să dea bani mai mulţi oamenilor care au aşteptări. Însă trebuie să şi poţi face acest lucru. Dacă se reduc veniturile, e clar că nu se pot mări cheltuielile. Totuşi, am spus de la bun început şi mă bucur că în PNL s-au găsit foarte mulţi politicieni care au aceeaşi părere, am spus că nu putem ca pensionarii şi copiii să plătească nota de plată pentru pandemie şi recesiunea economică”.

Preşedintele a subliniat că marea majoritatea a specialiştilor au spus că nu se pot majora nici pensiile, nici alocaţiile şi a solicitat Guvernului să le majoreze cât se poate.

”În ceea ce priveşte majorarea punctului de pensie se majorează totuşi. Nu vorbim de altceva. Este o majorare atât cât s-a putut acum. Mai încolo, când economia îşi va reveni, cu siguranţă se vor căuta soluţii pentru majorări ulterioare”, a subliniat Iohannis.

Eu mi-aş dori mult mai mult pentru fiecare copil din România, dar dorinţa nu rezolvă problema. Câţi bani ai, atâţia poţi să împarţi. Însă, revenind la abordarea parlamentară, abordarea pesedistă de a respinge pe bandă rulantă astfel de ordonanţe mi se pare un populism grosolan. Ei ştiu la fel de bine că bani nu sunt. Suntem în criză economică, avem probleme generate de pandemie. Şi atunci ca să vii în Parlament, ca şi opoziţie, să dărămi actele normative care gestionează banii care au rămas mi se pare că poate fi citit numai în cheie electoralistă şi de asta îmi permit să spun că mi se pare un populism grosolan”, a declarat preşedintele.

Evaluează articolul

Cele mai noi știri

DATORIILE PETROLULUI PLOIEŞTI CĂTRE CSM PLOIEŞTI, EŞALONATE PENTRU A TREIA OARĂ

Consiliul Local Ploieşti a aprobat, azi, eşalonarea datoriilor pe care Asociaţia Club Sportiv Petrolul 52 le are către CSM...
spot_img

Next AG Holding SRL angajeaza Inginer proiectare si executie Instalatii distributie si transport gaze naturale pentru coordonarea proiectelor si lucrarilor societatii

    Cerinte:
  • Studii superioare de specialitate - Facultataea de Instalatii, Facultate inginerie;
  • Experienta minim 2 ani in proiectare si executie in constructii civile si industriale;
  • Experienta minima: 2 ani cu oamenii.

Autorizatii necesare: EGD, PGD, EGT, PGT
Pentru transmiterea CV-urilor va rugam sa utilizati adresa noastra de e-mail: office@nextedholding.com

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH Modifica preferintele pentru cookies