10 august 2022
No menu items!

ATELIERELE VERII

Cele mai vizualizate articole

In perioada 24-28 august, vor avea loc ATELIERELE VERII – ediţia a IV-acare se vor desfășura exclusiv în spațiul virtual (facebook Centrul Județean de Cultură Prahova).

Atelierele au ca scop iniţierea tinerilor în tainele meșteșugurilor tradiționale, familiarizarea acestora cu tradiţia populară prin intermediul unor ateliere de creaţie(ceramică, împâslire a lânii, brodat/cusut, confecționare opinci, încondeiat ouă). Atlierele sunt accesibile publicului larg, diplomele de participare vor fi oferite doar persoanelor care se înscriu prin completarea fișei on–line.

Fiecare participant va avea posibilitatea de a-şi însuşi cunoştinţele şi deprinderile necesare realizării unor obiecte de artă populară, respectând tehnicile tradiţionale, de aceea, în perioada premergătoare desfășurării atelierelor, participanții au fost informați (prin intermediul postărilor de pe pagina noastră de facebook) în privința materialelor necesare pentru confecționarea obiectelorprezentate de meșteri în cadrul atelierelor.

Meșterii care au răspuns invitației noastre de participare sunt:

• Iulia Goran duce cu mândrie mai departe povestea iei românești, precum și  tehnicile tradiționale de cusut și brodat.

• Constantin Ghinea Dumitrache cu pasiune, determinare și perseverență, meșterul continuă o îndeletnicire străveche care a asigurat de veacuri încălțămintea țăranului român.

               

• Violeta Ieremia realizează vase din lut inspirate din tehnica veche a ceramicii de Cucuteni.

             

• Cristina Ion realizează produse din lână împâslită manual, cu detalii cusute, aplicate, din lână colorată, fire, fibre și materiale naturale.

 • Patica Coman, cu multă migală și pricepere, păstrează și duce mai departe tehnica încondeierii ouălor.

 Evenimetul este organizat de Centrul Județean de Cultură Prahova prin Serviciul Cercetare, Îndrumare și Valorificare a Patrimoniului care va propune să-i descoperiți și să-i urmați pe acești păstrători ai tradițiilor populare, reprezentativipentru județul Prahova.– se precizeaza intr- un comunicat de presa emis de instituție .

Evaluează articolul

Cele mai noi știri

Bucureștean prins la volan sub influența substanțelor psihoactive!

La data de 9 august a.c., în jurul orei 19.45, poliţiştii Biroului Rutier din cadrul Poliției municipiului Ploiești, în...
spot_img

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH