10 august 2022
No menu items!

INSTANȚA A DECIS CA VITALIA SA SISTEZE ACTIVITATEA DE LA BĂICOI

Cele mai vizualizate articole

„Stoparea imediata a depozitarii deșeurilor”

Primăria Băicoi a câştigat în instanţă, pe fond, un proces pe care l-a intentat societăţii de salubritate Vitalia, acuzată, de-a lungul anilor de către locuitori, că poluează grav zona.

” Admite în parte acţiunea precizată şi în consecinţă: Obligă pârâta (Vitalia- n.r.) să obţină procesul verbal de recepţie pentru Celula nr.2 de funcţionare. Obligă pârâta să dispună stoparea imediată a depozitării deşeurilor în Celula nr. 2 şi spaţiul Intercelular aferent Celulei 2 de depozitare până la momentul în care vor fi îndeplinite condiţiile legale de depozitare”, se arată în decizia Tribunalului Prahova care, însă, nu este definitivă.

                     

„Daca voi nu ma vreti, eu vă vreau! ” e dictonul după care funcționează Vitalia

Asociatia Eco Natura, care a susţinut extrem de mult lupta cetăţenilor din Băicoi împotriva poluării, spune că activitatea la rampă continuă, sfidându-se astfel decizia instanţei. ” Dacă voi nu ma vreți, eu va vreau”- se pare ca aceasta este deviza poluatorului dovedit Vitalia, avand in vedere incalcarea deciziei executorie a Tribunalului Prahova, din data de 13.08.2020, in dosarul numarul 5829/105/2019, in ceea ce priveste stoparea imediata a depozitarii deseurilor in Celula 2 si in Spatiul intercelularaferent acestei celule din cauza lipsei Procesului-Verbal de receptie la terminarea lucrarilor! Tinand cont de faptul caCelula 1 a depozitului de deseuri „nepericuloase” Vitalia este deja plina (ba chiar a fost depasita capacitatea maxima autorizata pentru depozitare, avand in vedere concluziile din Raportul Corpului de Control al Ministrului Mediului), ar fi trebuit ca incepand cu data de 13 August 2020 sa nu mai vedem „picior de camion” cu deseruri ce intra in acest depozit de deseuri! Fara ezitare si cu o indiferenta crasa fata de decizia executorie a instantei de judecata (si bineinteles fata de comunitatea pe care o polueaza de cativa ani la rand), Vitalia inca isi continua activitatea de depozitare deseuri, dand dovada de un comportament „demn” al unui posibil membru al mafiei deseurilor, asa cum reprezentativ au fost denumiti de catre un fost Ministru al Mediului”, scrie pe pagina de Facebook a asociaţiei.

( fotografii din arhiva )

  

Evaluează articolul

Cele mai noi știri

Bucureștean prins la volan sub influența substanțelor psihoactive!

La data de 9 august a.c., în jurul orei 19.45, poliţiştii Biroului Rutier din cadrul Poliției municipiului Ploiești, în...
spot_img

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH