10 august 2022
No menu items!

INCENDIU LA SOCIETATEA ECO BURN DIN BRAZI . AU ARS DEŞEURI MEDICALE

Cele mai vizualizate articole

 

Un incendiu a izbucnit în această seară la două containere ale societăţii Eco Burn din comuna Brazi, pompierii găsind în acele containere saltele, dar şi deşeuri medicale. Focul s-a manifestat  pe o suprafaţă de aproximativ 40 mp.
ISU a anunţat că aceste containere aparţin unei societăţi care are ca domeniu de activitate colectarea deşeurilor periculoase, surse de la faţa locului confirmând că evenimentul are loc la societatea Eco Burn.
În cadrul operaţiunii de înlăturare a efectelor negative ale incendiului, pompierii au îndepărtat saltelele, găsind şi deşeuri medicale.
Fumul gros generat de incendiu a fost vizibil de la mai mulţi km depărtare.
Reamintim că, la începutul acestui an, ministrul Mediului; Costel Alexe, a făcut o vizită la Eco Burn, anunţând ulterior că va sesiza organele de cercetare penală în urma unor nereguli depistate aici.
„Deşi avea obligaţia ca deşeurile medicale, până la incinerare, să fie depozitate în camera frigorifică, ele erau depozitate pe o platformă sub cerul liber alături de celelalte deşeuri. Deşi avea obligaţia de a depozita pe o platformă betonată de 480 mp, deşeurile erau depozitate neconform, pe o suprafaţă neamenajată, de zece ori mai mare, aproximativ 5.000 mp, inclusiv pe sol. Înţeleg din raportul din decembrie al celor de la Garda Naţională de Mediu că o serie de măsuri urgente i-au fost trasate cu termen de implementare până pe 15 februarie 2020, iar în caz de neîndeplinire propunerea este de suspendare a activităţii. Totodată, vreau să vă anunţ că în urma raportului Corpului de Control al Ministrului, am decis să trimit dosarul către organele de cercetare penală, fiind identificate, în opinia noastră, o serie de abateri foarte grave, pe care, dacă îmi permiteţi, nu aş dori să le comentez acum, aşteptând să văd cum evoluează dosarul”, a spus atunci Costel Alexe.

 

( foto arhiva )

Evaluează articolul

Cele mai noi știri

Bucureștean prins la volan sub influența substanțelor psihoactive!

La data de 9 august a.c., în jurul orei 19.45, poliţiştii Biroului Rutier din cadrul Poliției municipiului Ploiești, în...
spot_img

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH