12 august 2022
No menu items!

600 DE POLITISTI , JANDARMI SI REPREZENTANȚI AI ALTOR AUTORITĂȚI DE CONTROL AU APLICAT IERI SEARA PESTE 1000 DE SANCȚIUNI IN VALOARE DE APROAPE JUMĂTATE DE MILION DE LEI

Cele mai vizualizate articole

În toate localitățile  județului Prahova, ieri seara , începând cu orele 18.00 peste 600 de polițiștii împreună cu jandarmi, polițiști locali, reprezentați ai Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, Inspectoratul Teritorial de Muncă Prahova și Direcția de Sănătate Publică Prahova au acționat pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică  a cetățenilor precum și pentru verificarea respectării măsurilor în contextul prevenirii răspândirii virusului SARS-COV-2.

În cadrul activității au fost legitimate 4905 persoane, verificate 2881 autovehicule (dintre acestea 58 fiind mijloace de transport în comun), totodată au fost efectuate verificări la 449 societăți comerciale și au fost aplicate 1114 sancțiuni contravenționale în valoare de peste 469.000 de lei.

Au fost constatate 4 infracțiuni flagrante , una de furt și trei la regimul rutier.

Un urmărit național căutat pentru executarea unei pedepse privative de libertate pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie a fost prins și încarcerat la penitenciar.

Din numărul total de sancțiuni,  565 sancțiuni contravenționale în cuantum de peste 146.000 de lei au fost aplicate pentru viteza neadaptată la condițiile de drum, abateri ale bicicliștilor, neacordarea priorității de trecere a pietonilor, neacordarea priorității de trecere a vehiculelor și traversarea neregulamentară a pietonilor.

269 de sancțiuni contravenționale în valoare de totală de 14.000 de lei pentru nerespectarea Legii 55/2020, iar pentru nerespectarea Legii 61/1991 au fost constatate 188 de abateri , sancționate în cuantum de 59.200 de lei.

De asemenea, polițiștii au confiscat 2520 de țigarete,  40 de litri de alcool, 92 de sticle de băuturi alcoolice și produse alimentare în valoare de 12743 lei.

Printre situațiile depistate in timpul controalelor se număra și un  bărbat în vârstă de 41 de ani, care se deplasa la volanul unui autoturism în localitatea Valea Călugărescă, iar în urma testării cu aparatul etilotest, rezultatul a fost de 0,85 mg/l alcool pur în aerul respirat. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul pe drumuri publice sub influența alcoolului.

În comuna Dumbrăvești polițiștii au verificat o societate comercială și au constatat că 4 angajați nu purtau mijloace de protecție individuală, aceștia fiind sancționați contravențional conform prevederilor Legii 55/2020. Totodată a fost informată și Direcția de Sănătate Publică Prahova, pentru a fi dispuse măsurile legale în consecință.

Tot ieri, polițiștii au depistat și identificat în municipiul Ploiești un biciclist care se afla sub influența băuturilor alcoolice, în urma testării cu aparatul etilotest rezultatul a fost de 1,23 mg/l în aerul expirat. Persoana în cauză fiind sancționată contravențional cu amendă în cuantum de 870  lei.- se precizeaza intr- un comunicat ce presa emis de IJP Prahova in aceasta dimineața .

Evaluează articolul

Cele mai noi știri

Protecția Consumatorului a oprit temporar trei operatori economici de pe Valea Prahovei!

Comandamentul Munte 2022, al ANPC, a desfășurat acțiuni de control în perioada 04-07.07.2022, în care au fost verificați 22...
spot_img

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH