9 august 2022
No menu items!

Klaus Iohannis consideră că alegerile nu mai pot fi amânate! Președintele critică PSD pentru inițiative ”complet demagogice”!

Cele mai vizualizate articole

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că din actuala campanie electorală nu lipsesc iniţiativele ”complet demagogice”, precum ar fi cele care prevăd măriri de venituri „inaplicabile” pentru diverse categorii sociale.

Campania electorală a început deja şi, chiar dacă este una atipică, partidele şi candidaţii îşi pot prezenta public proiectele lor. Din păcate, nici din această campanie electorală nu lipsesc iniţiativele complet demagogice, cu măriri de venituri inaplicabile pentru diverse categorii sociale. E o întrecere zilele acestea în Parlament în votarea unor astfel de proiecte, campionul populismului fără acoperire fiind, ca de obicei, Partidul Social Democrat. Fac, de aceea, un apel la decenţă politică. Crearea de false aşteptări, imposibil de susţinut economic sau contestarea unor măsuri sanitare care îşi dovedesc eficienţa sunt practici electorale toxice, care fac rău oamenilor„, aprecizat preşedintele, în cadrul unei conferinţe de presă.

Iohannis i-a îndemnat pe români să se informeze, să compare ofertele şi proiectele electorale şi să aleagă în cunoştiinţă de cauză. De asemenea, a reamintit că alegerile au fost deja amânate din cauza epidemiei şi a menţionat că au fost luate măsuri care permit desfăşurarea scrutinului, astfel încât cetăţenii care vin la vot să fie protejaţi.

Nu ştim, în acest moment, cât va mai dura pandemia şi tocmai de aceea alegerile locale nu mai pot fi amânate pe termen nedefinit. Provizoratul şi lipsa de legitimitate a aleşilor care şi-au finalizat de luni bune mandatul acordat de cetăţeni dăunează atât comunităţilor locale, cât şi democraţiei noastre în ansamblu„, a menţionat preşedintele.

Evaluează articolul

Cele mai noi știri

UN SALVAMAR A MURIT, ASTĂZI, PE LITORALUL ROMÂNESC ÎNCERCÃND SA SALVEZE UN TURIST

Astăzi, a fost arborat steagul roșu pe toate plajele din sudul litoralului românesc. Turiștii nu au ținut, însă, cont...
spot_img

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH