29 martie 2024
No menu items!

PLOIEȘTENI CU CARE NE MÂNDRIM! ASTĂZI- MATEI COSTIN BANU

Cele mai vizualizate articole

Ploieştiul, oraşul lui Nichita şi al lui Caragiale, oraşul compozitorului Paul Constantinescu sau al arhitectului Toma Socolescu încearcă şi reuşeşte, adesea, să rămână demn de renumele pe care predecesorii noştri i l-au creat.
Locuitori ai oraşului nostru, din diferite domenii de activitate, şi-au pus serios amprenta şi i-au adăugat valoare prin performanţele pe care le-au obţinut.
Ne-am gândit să vă facem cunoscute şi dumneavoastră, tuturor celor care accesaţi pagina de facebook a Primăriei, numele şi povestea, pe scurt, a acestor ploieşteni care reuşesc, prin izbânzile lor, să ne facă mândri că, împreună, suntem contemporanii acestor vremuri.
Astăzi, MATEI COSTIN BANU
Fost elev al Colegiului Naţional Mihai Viteazul din Ploieşti, Matei Costin Banu este unul dintre ploieştenii cu care, fără îndoială, oraşul nostru se mândreşte.
Pasionat de informatică, a performat în acest domeniu, eforturile sale concretizându-se în obţinerea unor importante premii la concursuri naţionale şi internaţionale: Menţiune şi Medalie de Argint la Olimpiada Naţională de Informatică (2016 şi 2017), Medalie de Bronz la Olimpiada Naţională de Informatică, în 2018, Locul II şi Medalie de Argint la Olimpiada Internaţională de Informatică pe Echipe (faza internaţională), Premiul I la Olimpiada Internaţională de Informatică pe Echipe (faza naţională), în 2019.
Dorinţa sa de a cunoaşte, de a şti, a venit cu o nouă provocare care l-a cucerit de îndată: lingvistica. Un domeniu mai puţin cunoscut, care solicită operarea cu analogii, prin aplicarea elementelor de logică gramaticală şi logică matematică în procesul de înţelegere a unor texte în limbi necunoscute. Este un domeniu care ordonează gândirea şi reglează procesul de comunicare explicită, prin construcţia de structuri care favorizează învăţarea, cu uşurinţă, a oricărei limbi.
Iată-l, astfel, câştigător, pentru întâia dată, la această nouă disciplină, în 2017: Premiul I la Olimpiada Naţională şi Medalie de Bronz la faza internaţională a acestui concurs. Succesele nu întârzie să apară şi în anii următori: Premiul III la Olimpiada Internaţională din 2018, Premiul II la faza naţională şi Medalie de Bronz la Olimpiada Internaţională, în 2019, din Coreea de Sud.
În prezent, este student, în anul II, la Universitatea Oxford din Marea Britanie.

Evaluează articolul

Cele mai noi știri

PREFECTUL PSD AL PRAHOVEI ÎŞI DĂ DEMISIA!

Prefectul de Prahova, Virgiliu Nanu (PSD), a anunţat, azi, că demisionează din funcţie. Motivul este acela că va candida la...
spot_img

Next AG Holding SRL angajeaza Inginer proiectare si executie Instalatii distributie si transport gaze naturale pentru coordonarea proiectelor si lucrarilor societatii

    Cerinte:
  • Studii superioare de specialitate - Facultataea de Instalatii, Facultate inginerie;
  • Experienta minim 2 ani in proiectare si executie in constructii civile si industriale;
  • Experienta minima: 2 ani cu oamenii.

Autorizatii necesare: EGD, PGD, EGT, PGT
Pentru transmiterea CV-urilor va rugam sa utilizati adresa noastra de e-mail: office@nextedholding.com

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH Modifica preferintele pentru cookies