13 mai 2021
No menu items!

PLOIEȘTENI CU CARE NE MÂNDRIM! ASTĂZI, ALEXANDRA DENISA STOIAN – gimnastă

Cele mai vizualizate articole

FIUL PRIMARULUI (PSD) DIN CORNU A DAT UN TUN DE PESTE 16 MILIOANE DE EURO IN CÂRDĂȘIE CU PRIMARUL (PSD) GABRIELA FIREA

In plină pandemie, când toată atenția publicului și a presei este concentrata pe cazurile de infectare cu noul coronavirus,...

ALEXANDRU RAFILA : CABINETELE STOMATOLOGICE, FRIZERIILE ȘI COSMETICA TREBUIE REDESCHISE

Președintele Societății Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, susține că acum este prea devreme pentru relaxarea restricțiilor anti-COVID19, însă anumite...

JAF DIN BANII PUBLICI LA SPITALUL JUDEȚEAN PLOIESTI – MAȘTILE DE PROTECTIE FFP2 AU FOST CUMPARATE CU CEL MAI MARE PREȚ DIN ȚARA

De la începutul lunii martie, pana pe 25 aprilie, spitalele și alte instituții publice din România au cumpărat echipamente...

Un talent înnăscut care, dintr-o aparentă fragilitate, a dezvăluit, delicat, o grație de zeiță.

Panglica, mingea sau cercul prind viață odată cu mișcările de-a dreptul magice, astfel încât nu mai știi dacă acea apariție, plină de grație, pe care o vezi rostogolindu-se sau plutind, este sau nu reală.

Minutele de încântare oferite sfidând, parcă, legile fizicii, ascund o muncă titanică și o voință de fier, ambele dublate de  dorința uriașă de a fi, mereu, cea dintâi.

Ea este Denisa Stoian, ploieșteanca născută  la data de 14 martie 2003 și legitimată la Clubul Sportiv Municipal Ploiești, secția de gimnastică ritmică. Din anul 2013 este componentă a Lotului Național.

A început gimnastica ritmică la 1 februarie 2008, cand încă nu împlinise cinci ani și, după mii de ore de antrenament și un parcurs caracterizat de voință și seriozitate, multipla medaliată națională și internațională a reprezentat România atât la doua ediții ale Campionatelor Europene de Junioare:  Holon – Israel, în 2016 și Guadalajara – Spania, în 2018, cât și la Gimnaziada din același an, 2018, de la Marakesch – Maroc.

Vârful de formă îl atinge prin calificarea României la Jocurile Olimpice de Tineret, de la Buenos Aires – Argentina, reușită obținută în turneul de calificare de la Moscova unde a și câștigat medalia de argint în concursul pe echipe.

O performanță remarcabilă, atinsă grație pregătirii, la Clubul Municipal Ploiești,  sub îndrumarea inimoasei și talentatei antrenoare Simona Puiu, sfidând, parcă, condițiile de pregătire, știut fiind faptul că, din păcate, în România, gimnastica ritmică nu deține o sală proprie în care să centralizeze pregătirea componentelor lotului național.

Recunoașterea valorii sale nu a întârziat să apară, astfel încât Federația Română de Gimnastică Ritmică a nominalizat-o ca fiind una dintre cele mai bune gimnaste ale anului, în perioada  2014-2018, iar Direcția Județeană pentru Tineret și Sport Prahova a inclus-o în clasamentul celor mai buni sportivi ai județului în anul 2018.

Timp de trei ani,  în perioada de juniorat, a fost bursiera Fundației Olimpice Române.

Denisa a obținut, în competițiile oficiale naționale și internaionale, nenumarate medalii, reprezentând cu onoare România pe patru din cele șapte continente ale lumii, gimnastica ritmică devenind, prin ea, un vrednic ambasador al municipiului Ploiești.

În prezent, își continuă pregătirea la club, ca senioară, anul trecul obținând două medalii de bronz – la cerc, în Campionatele Naționale și la Individual Compus, în Cupa României.

Anul acesta va susține examenul maturității, bacalaureatul, după care își dorește să devină  antrenoare în orașul care a consacrat-o.

Evaluează articolul

Cele mai noi știri

O nouă zi cu peste 100.000 de persoane vaccinate în Romania!

Conform informațiilor furnizate de către Direcția de Sănătate Publică Prahova, până în prezent, în județul Prahova au ajuns 241.251...

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -
NecenzuratPH