25 iulie 2021
No menu items!

ITM Prahova face precizări după incendiul de la Inotești

Cele mai vizualizate articole

FIUL PRIMARULUI (PSD) DIN CORNU A DAT UN TUN DE PESTE 16 MILIOANE DE EURO IN CÂRDĂȘIE CU PRIMARUL (PSD) GABRIELA FIREA

In plină pandemie, când toată atenția publicului și a presei este concentrata pe cazurile de infectare cu noul coronavirus,...

ALEXANDRU RAFILA : CABINETELE STOMATOLOGICE, FRIZERIILE ȘI COSMETICA TREBUIE REDESCHISE

Președintele Societății Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, susține că acum este prea devreme pentru relaxarea restricțiilor anti-COVID19, însă anumite...

JAF DIN BANII PUBLICI LA SPITALUL JUDEȚEAN PLOIESTI – MAȘTILE DE PROTECTIE FFP2 AU FOST CUMPARATE CU CEL MAI MARE PREȚ DIN ȚARA

De la începutul lunii martie, pana pe 25 aprilie, spitalele și alte instituții publice din România au cumpărat echipamente...

Inspectoratul Teritorial de Muncă Prahova a remis un comunicat referitor la evenimentul produs în data de 01.03.2021, în jurul orelor 19:00, în Comuna Colceag, sat Inotești, județul Prahova:

La data și ora mai sus menționate în Comuna Colceag, sat Inotești, județul Prahova a avut loc un eveniment manifestat sub forma exploziei, urmată de incendiu. Din primele informații evenimentul a avut loc la sediul S.C. BORSENIA S.R.L., unde se desfășurau activități corespunzătoare obiectului principal de activitate al unității, respectiv – Tratarea și eliminarea deșeurilor periculoase – CAEN rev.2 – 3822.

Incendiul a fost lichidat după aproximativ 45 minute în urma acestuia fiind afectată o hală de producție și mai multe autoturisme respectiv un autovehicul de transport greu.

În urma evenimentului a rezultat rănirea gravă a două persoane de sex masculin, la data și ora prezentei nefiind elucidate cu certitudine împrejurările care au generat evenimentul.

Angajatori implicați:

  • S.C. BORSENIA S.R.L. – persoană juridică română cu capital integral privat

-sediul social : Comuna Colceag, sat Inoteși,nr. 754, județul Prahova

-înregistrat la ONRC sub nr. J29/358/2004, atribuit la data de 23.02.2004

-cod unic de înregistrare : 16166590

– număr salariați activi la data prezentei ( potrivit datelor existente în aplicația ReGes) – 17.

Precizăm că la data și ora prezentei angajatorul S.C. BORSENIA S.R.L. a comunicat ITM Prahova datele și informațiile prevăzute de disp. art. 26 și 27 din Legea nr. 319/2006 privind sănătatea și securitatea în muncă cu aplicarea corespunzătoare a prevederilor art. 108 și 109 din HG nr. 1425/2006 pentru aprobarea normelor metodologice de aplicare a prevederilor Legii nr. 319/2006 privind sănătatea și securitatea în muncă. Potrivit informațiilor furnizate, sub rezerva verificărilor ulterioare, una din victime ,,se afla în incinta unității în calitate de vizitator, acesta fiind cunoscător în repararea centralelor termice, dorind să își repare un arzător propriu . În jurul orei 18:50, s-a auzit o pocnitură din hala de depozitare, urmată de un incendiu. Angajatul unității (n.n. cea de a doua victimă) încărcase într-un autotren cuburi de tip IBC goale, moment în care a încercat să acționeze cu extinctorul acesta a fost cuprins de flăcări, iar cea de a doua victimă (n.n. vizitatorul) când încerca să iasă din hală și să se urce în mașina proprie a fost prinsă și acesta de flăcări.”

În cuprinsul aceleiași informări se menționează că ,,instalația nu se afla în funcțiune, iar rezervoarele de stocare materie primă și produse finite nu au fost afectate. Nu se cunosc cauze prezumtive, care au dus la producerea evenimentului.”

După producerea evenimentului ambele victime au fost transportate la UPU Ploiești. Din datele pe care le-am putut obține până la acest moment, în legătură cu victimele evenimentului vă putem comunica următoarele:

  • Una din victime, salariat al S.C. BORSENIA S.R.L. în vârstă de 54 ani, este angajată pe postul de paznic. În urma evenimentului a suferit arsuri pe o suprafață de peste 60% din suprafața corpului. Potrivit informațiilor pe care le deținem până la acest moment, victima a fost transferată la Spitalul Militar RHEINE ASTRID Bruxelles.

  • Cea de a doua victimă, în vârstă de 60 de ani, a suferit vătămări corporale sub formă de arsuri manifetate pe aproximativ 60% din suprafața corpului. Potrivit informațiilor pe care le deținem până la acest moment, victima a fost transferată la AKH Viena.

Potrivit dispozițiilor art. 29 alin. 1 din Legea nr.319/2006 privind sănătatea și securitatea în muncă, având în vedere starea victimelor, respectiv incapacitate de muncă, cercetarea evenimentului se va realiza de către angajatorul victimei evenimentului, procesul verbal de cercetare fiind supus verificării și avizării inspectoratului teritorial de muncă, în cazul de față ITM Prahova.

Evaluează articolul

Cele mai noi știri

Băieții de la înot se pregătesc să ne aducă bucurie! Popovici și Glință calificați în semifinale

Printre atâtea eliminări, iată că avem și vești bune. Cel mai tânăr component al României la JO de la...

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -
NecenzuratPH