15 iunie 2024
No menu items!

RÂUL PRAHOVA NU A FOST POLUAT DUPĂ INCIDENTUL DE LA STAŢIA DE EPURARE SINAIA

Cele mai vizualizate articole

Hidro Prahova anunţă că, în urma incidentului petrecut în noaptea de 21 februarie la staţia de epurare din Sinaia, unde peretele unui bazin colector s-a prăbuşit, nu a fost poluat râul Prahova.
„Conform probelor de apă recoltate atât de operatorul Hidro Prahova SA, cât şi de Administraţia Naţională Apele Române – SGA Prahova, din efluentul Staţiei de epurare şi din râul Prahova, amonte şi aval de gura de deversare a apelor uzate din Staţia de epurare Sinaia, toţi indicatorii de calitate analizaţi s-au înscris în limitele maxim admise, conform autorizaţiei în vigoare. Concluziile au fost incluse în Nota de constatare a Administraţiei Naţionale Apele Române – SGA Prahova, încheiată în 4.03.2021, în urma controlului efectuat pe amplasamentul Staţiei de epurare a oraşului Sinaia şi pe râul Prahova, în zona riverană acesteia. Documentul precizează faptul că, în urma analizării probelor de apă prelevate atât în data de 22.02.2021, cât şi în data de 25.02.2021, în secţiunile amonte, gura de deversare şi aval faţă de Staţia de epurare Sinaia, se poate constata că nu a fost influenţată calitatea râului Prahova de evacuarea Staţiei de epurare Sinaia. În consecinţă, la adresa operatorului Hidro Prahova SA nu a fost aplicată niciun fel de sancţiune”, se arată într-un comunical al operatorului regional de apă-canal.
SGA Prahova a continuat monitorizarea, prin recoltare de probe suplimentare. Astfel, la data de 2.03.2021, cât şi la data de 4.03.2021, Laboratorul de Calitatea apei de la SGA Prahova a recoltat probe de apă din efluentul Staţiei de epurare Sinaia. Conform rezulatelor preliminare, şi în aceste cazuri s-a confirmat faptul că, din punct de vedere calitativ, apa râului Prahova nu a fost influenţată de evacuarea Staţiei de epurare Sinaia.
„Reabilitarea şi extinderea Staţiei de epurare apă uzată în oraşul Sinaia” este o investiţie aflată în derulare de operatorul HIDRO PRAHOVA SA, prin Contractul de lucrări CL1 – „Reabilitare şi extindere staţii de epurare apă uzată în oraşele Sinaia, Breaza”, în cadrul Proiectului „Fazarea proiectului reabilitarea şi modernizarea sistemelor de apă şi canalizare în judeţul Prahova”, confinanţat din Fondul de Coeziune, prin Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020. Lucrările de construcţie se desfăşoară pe amplasamentul Staţiei de epurare existente din oraşul Sinaia şi se încadrează în graficul de execuţie agreat împreună cu Antreprenorul – Asocierea Construcţii Erbaşu SA – WTE Wassertecnik GmbH, prin lider de asociere Construcţii Erbaşu SA.

Evaluează articolul

Cele mai noi știri

URS PE O STRADĂ DIN CÂMPINA!

Cetățenii din municipiul Câmpina au fost avertizați,  în această după-amiază,  prin mesaj RO-ALERT,  despre prezenta unui urs pe o...
spot_img

Next AG Holding SRL angajeaza Inginer proiectare si executie Instalatii distributie si transport gaze naturale pentru coordonarea proiectelor si lucrarilor societatii

    Cerinte:
  • Studii superioare de specialitate - Facultataea de Instalatii, Facultate inginerie;
  • Experienta minim 2 ani in proiectare si executie in constructii civile si industriale;
  • Experienta minima: 2 ani cu oamenii.

Autorizatii necesare: EGD, PGD, EGT, PGT
Pentru transmiterea CV-urilor va rugam sa utilizati adresa noastra de e-mail: office@nextedholding.com

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH Modifica preferintele pentru cookies