29 iulie 2021
No menu items!

PLOIEŞTIUL ARE UN NOU CETĂŢEAN DE ONOARE

Cele mai vizualizate articole

FIUL PRIMARULUI (PSD) DIN CORNU A DAT UN TUN DE PESTE 16 MILIOANE DE EURO IN CÂRDĂȘIE CU PRIMARUL (PSD) GABRIELA FIREA

In plină pandemie, când toată atenția publicului și a presei este concentrata pe cazurile de infectare cu noul coronavirus,...

ALEXANDRU RAFILA : CABINETELE STOMATOLOGICE, FRIZERIILE ȘI COSMETICA TREBUIE REDESCHISE

Președintele Societății Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, susține că acum este prea devreme pentru relaxarea restricțiilor anti-COVID19, însă anumite...

JAF DIN BANII PUBLICI LA SPITALUL JUDEȚEAN PLOIESTI – MAȘTILE DE PROTECTIE FFP2 AU FOST CUMPARATE CU CEL MAI MARE PREȚ DIN ȚARA

De la începutul lunii martie, pana pe 25 aprilie, spitalele și alte instituții publice din România au cumpărat echipamente...

Ploieştiul are, de azi, un nou cetăţean de onoare, fiind vorba despre profesor universitar doctor Georgeta Mariana Filitti.

Titlul de Cetăţean de Onoare al municipiului Ploieşti a fost acordat, azi, de primarul Andrei Volosevici şi viceprimarul Daniel Nicodim, în plenul Consiliului Local reunit în şedinţă ordinară.

Titlul de Cetăţean de Onoare al municipiului Ploieşti i-a fost decernat doamnei profesor universitar doctor Georgeta Mariana Filitti în semn de preţuire pentru promovarea integrării culturii şi societăţii române în spaţiul european, precum şi pentru promovarea cercetării autentice, cu accent pe adevărul istoric.
Doamna prof. univ. dr. Georgeta Mariana Filitti este o personalitate marcantă a culturii româneşti contemporane, specialist în istoria modernă şi contemporană a României, traducător, prefaţator, editor, cercetător, autor, coautor, lector, conferenţiar, susţinător al valorilor culturale romaneşti.
Prin donarea unor colecţii de obiecte Muzeului de Istorie şi Arheologie Prahova şi editarea celor 14 volume ale Oratoriei lui Nicolae Iorga, precum şi în calitate de colaborator constant al Bibliotecii Judeţene „Nicolae Iorga” din Ploieşti, al Casei Notarilor din Ploieşti şi al Consiliului Judeţean Prahova, doamna prof. univ. dr. Georgeta Mariana Filitti a îmbogăţit patrimoniul cultural autohton, contribuind la formarea şi educarea celor interesaţi de istoria societăţii, a moravurilor şi tradiţiilor intelectuale româneşti.
„În acest context, conferirea titlului de Cetăţean de Onoare al oraşului nostru vine ca un plus de preţuire şi admiraţie pe care noi, ploieştenii, le manifestăm în faţa acestui om de înaltă ţinută morală şi activităţii sale profesionale desăvârşite. Doamna prof. univ. dr. Georgeta Mariana Filitti s-a arătat impresionată de acest gest al municipalităţii ploieştene şi a mulţumit pentru conferirea titlului de Cetăţean de Onoare al municipiului Ploieşti, declarând totodată că iubeşte oraşul nostru şi va manifesta în continuare acelaşi ataşament faţă de comunitatea ploieşteană”, arată Primăria Ploieşti într-un comunicat de presă.

Evaluează articolul

Cele mai noi știri

FEMEIE LOVITĂ DE TREN LA TĂTĂRANI

Un accident feroviar a avut loc, în urmă cu câteva minute, la Tătărani. ISU Prahova informează că, din primele...

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -
NecenzuratPH