26 septembrie 2021
No menu items!

VIOREL HREBENCIU, CONDAMNAT LA 2 ANI DE ÎNCHISOARE

Cele mai vizualizate articole

Fostul deputat Viorel Hrebenciuc a fost condamnat, azi, de Curtea de Apel Braşov la doi ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă în dosarul retrocedărilor ilegale de păduri de la Romsilva, fiul acestuia, Andrei, primind o pedeapsă de doi ani de închisoare cu suspendare pentru complicitate la infracţiunea de trafic de influenţă. De asemenea, fostul deputat Ioan Adam, acuzat de cumpărare de influenţă, a fost condamnat la doi ani de detenţie.
În aceeaşi speţă au mai fost condamnaţi: Lorand Andras Ordog (judecător la Tribunalul Covasna) – 7 ani cu executare, Paltin Gheorghe Sturdza (beneficiarul retrocedării) – 3 ani cu executare, Anca Roxana Bularcă (fostă Adam), (fosta soţie a deputatului Ioan Adam, judecătoare la Tribunalul Braşov) – 2 ani de închisoare cu suspendare. Totodată, Adam Crăciunescu (fostul director general al Romsilva) a fost achitat.
Decizia nu este definitivă.
Dosarul retrocedărilor a fost trimis în instanţă în ianuarie 2015, iar Viorel şi Andrei Hrebenciuc, dar şi fostul deputat Ioan Adam şi-au recunoscut vinovăţia, solicitând să fie judecaţi prin procedura simplificată.
Acuzaţiile din dosar se referă la retrocedarea ilegală a 43.227 hectare de teren forestier în judeţul Bacău în favoarea lui Paltin Sturdza şi în defavoarea Romsilva. Prejudiciul calculat de DNA în acest caz se ridică la 1.421.800.870 lei (echivalentul a 303.888.615 euro), reprezentând contravaloarea terenului.

Evaluează articolul

Cele mai noi știri

CÎŢU ANUNŢĂ CREŞTERI DE PENSII, SALARII ŞI ALOCAŢII DE LA 1 IANUARIE

Premierul Florin Cîţu anunţă că, de la 1 ianuarie 2022, vor creşte pensiile, salariul minim şi alocaţiile copiilor, subliniind...
spot_img

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH