23 octombrie 2021
No menu items!

Constatarea daunei pentru cei asigurați la City Insurance se va face la Fondul de Garantare

Cele mai vizualizate articole

Autoritatea de Supraveghere Financiară a decis vineri să retragă autorizația de funcționare a Societății de Asigurare-Reasigurare City Insurance S.A. și a constatat starea de insolvență a acesteia. Compania nu mai are voie să facă asigurări.

Din acest moment, Autoritatea va face cererea de faliment către instanță. Până la pronunțarea instanței, Fondul de Garantare trebuie să preia dosarele, să le pregătească și la pronunțarea instanței, va urma să plătească aceste dosare de daună. Fondul de Garantare este pregătit să preia toate dosarele de daună și să despăgubească absolut orice client al acestei companii”, a declarat directorul Valentin Ionescu.

Compania City Insurance era liderul de piață în domeniul asigurărilor RCA.

Polițele la City Insurance sunt în continuare valabile. Asigurații au însă opțiunea să denunțe aceste polițe, să renunțe la ele, să primească restul de bani pentru perioada rămasă și să-și facă asigurare la o altă companie.

Un șofer asigurat la City Insurance, care are un eveniment rutier în aceste zile, nu va mai merge la companie să-și facă constatarea daunei, ci va merge la Fondul de Garantare, după ce Autoritatea de Supraveghere Financiară va cere instanței să declare falimentul celui mai mare asigurător de pe piața auto din România, a precizat vineri Valentin Ionescu, director în cadrul ASF.

Va face un dosar de daună, așa cum se făcea înainte, se procesează și își așteaptă rândul la plată”, a explicat oficialul ASF. România este una din puținele țări din Europa care are o schemă de garantare ce acoperă cazuri de genul acesta și este pregătită să absoarbă acest impact, în condițiile în care City Insurance deținea în jur de 45 la sută din piață numai pe RCA, a mai spus Valentin Ionescu.

Evaluează articolul

Cele mai noi știri

PLOIEŞTIUL- PE LOCUL 3 ÎN JUDEŢ LA INCIDENŢA CAZURILOR COVID

Municipiul Ploieşti a ajuns, azi, pe locul al treilea în judeţ după rata de infectare cu noul coronavirus. Incidenţa...
spot_img

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH