23 iulie 2024
No menu items!

URS ÎMPUŞCAT LA COMARNIC DUPĂ UN ATAC! AUTORITĂŢILE LOCALE AU TĂCUT MÂLC!

Cele mai vizualizate articole

Un urs a fost împușcat aseară în intravilanul localității Comarnic, județul Prahova, în urma atacului asupra echipei de intervenție care încerca să-l alunge, a anunţat, în această seară, Ministerul Mediului!
Incidentul nu a fost făcut public de către autorităţile locale nici până la această oră!
Iată şirul evenimentelor comunicat de minister:
„Ieri seară, în jurul orei 20:30, un cetățean din Comarnic a semnalat, prin apel la 112, prezența, în propria grădină, a unui exemplar de urs. Echipa de intervenție – formată din reprezentantul Jandarmeriei, poliției locale, gestionarului fondului cinegetic, medicul veterinar și coordonată de primarul localității – s-a deplasat la fața locului și, conform procedurii, au început demersurile pentru alungarea ursului în afara zonei intravilane.
Membrii echipei au recunoscut exemplarul – un mascul de aproximativ 4 ani și 120 kg – ca fiind același care a mai pătruns în localitate în trecut, a produs pagube în rândul animalelor domestice și a mai fost alungat de echipa de intervenție. Din relatările membrilor echipei, la finalul procedurii de alungare, în jurul orei 21:00, după ce ursul a fost îndepărtat și părea că nu mai revine, iar participanții întocmeau raportul de eveniment, exemplarul a revenit brusc în apropierea membrilor echipei, manifestând un comportament agresiv față de aceștia. Având în vedere riscul major și iminent, s-a luat pe loc decizia intervenției prin împușcare, dusă la îndeplinire de paznicul de vânătoare care participa la acțiune. Acțiunea de intervenție s-a finalizat în siguranță, fără ca vreo persoană să fie rănită”.
„Din păcate, vedem din ce în ce mai multe astfel de exemplare care revin în localități, în curțile oamenilor, chiar și după alungări repetate. Îi felicit pe membrii echipei de intervenție pentru eficiența cu care au acționat și le recomand tuturor cetățenilor să anunțe la 112 orice prezență a urșilor în intravilan. Se dovedește că OUG privind intervenția la urs, pe care l-am aprobat în această vară, este o măsură utilă care poate salva vieți omenești. Chiar dacă utilizarea metodei letale este ultima soluție posibilă, uneori ea nu poate fi evitată. Singurul mod în care vom putea să reducem aceste incidente, după ani de zile de non-acțiune în managementul acestei specii, este prin monitorizarea riguroasă a populației, inclusiv a densității acesteia și intervenția cu măsuri active, pe termen scurt, mediu și lung, cu prioritate în zonele cele mai afectate”, a declarat ministrul Tánczos Barna. 
5/5 - (1 vote)

Evaluează articolul

5/5 - (1 vote)

Cele mai noi știri

Consiliul Județean a lansat aplicația mobilă pentru transportul public în Prahova!

Consiliul Județean Prahova a anunțat lansarea aplicației mobile Prahova Trans, menită să faciliteze transportul public în județul Prahova. Aplicația...
spot_img

Next AG Holding SRL angajeaza Inginer proiectare si executie Instalatii distributie si transport gaze naturale pentru coordonarea proiectelor si lucrarilor societatii

    Cerinte:
  • Studii superioare de specialitate - Facultataea de Instalatii, Facultate inginerie;
  • Experienta minim 2 ani in proiectare si executie in constructii civile si industriale;
  • Experienta minima: 2 ani cu oamenii.

Autorizatii necesare: EGD, PGD, EGT, PGT
Pentru transmiterea CV-urilor va rugam sa utilizati adresa noastra de e-mail: office@nextedholding.com

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH Modifica preferintele pentru cookies