13 aprilie 2024
No menu items!

NOI CONDIŢII PENTRU ROMÂNII CARE CĂLĂTORESC ÎN GERMANIA

Cele mai vizualizate articole

Autorităţile germane au revizuit condiţiile de intrare în ţară a românilor, în contextul în care ţara noastră a fost inclusă pe lista zonelor cu risc epidemiologic ridicat.
Noile condiţii au intrat în vigoare de la ora 00.00.

Conform MAE, persoanele care sosesc din România pot intra pe teritoriul Republicii Federale Germania dacă prezintă un document care atestă rezultatul negativ al unui test PCR sau antigen pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2, un document care atestă efectuarea schemei complete a vaccinării împotriva COVID-19 cu unul dintre vaccinurile omologate la nivelul UE, cu condiţia să fi trecut cel puţin 14 zile de la administrarea rapelului ori a dozei unice sau un document care atestă trecerea prin boală.

Ultimul document menţionat trebuie să fi fost emis de către un laborator medical, într-o perioadă cuprinsă între cel puţin 28 zile şi cel mult şase luni anterior intrării pe teritoriul Republicii Federale Germania.

Sunt acceptate testele tip PCR efectuate cu maximum 72 ore anterior sosirii şi cele antigen efectuate cu maximum 48 ore anterior sosirii. Copiii cu vârsta de până la 12 ani sunt exceptaţi de la testarea pentru depistarea infecţiei cu virusul SARS-CoV-2.

Este admisă şi prezentarea cumulativă a documentului care atestă trecerea prin boală, împreună cu cel care atestă vaccinarea cu cel puţin o doză a unui vaccin omologat la nivelul Uniunii Europene.

Documentele menţionate anterior trebuie redactate într-una dintre limbile germană, engleză, franceză, italiană sau spaniolă şi pot fi prezentate în format fizic sau electronic.

Este obligatorie, totodată, înregistrarea anterior deplasării, prin intermediul platformei https://einreiseanmeldung.de. Această obligaţie este valabilă şi pentru persoanele care s-au aflat pe teritoriul României în ultimele 10 zile anterior deplasării. În situaţii excepţionale, atunci când nu este posibilă înregistrarea online prin intermediul portalului, pasagerii trebuie să completeze înregistrarea pe suport de hârtie.

Persoanele care prezintă la intrarea pe teritoriul Republicii Federale Germania numai documentul care atestă un rezultat negativ pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 vor intra în carantină pentru o perioadă de 10 zile şi au obligaţia, imediat după sosire, de a se deplasa direct spre locuinţă. Măsura carantinei poate fi încheiată anticipat, după o perioadă de cel puţin 5 zile, dacă persoana în cauză a efectuat un nou test pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2, al cărui rezultat este negativ. Copiii cu vârsta de până la 12 ani au obligaţia de a rămâne în carantină 5 zile de la intrarea pe teritoriul Republicii Federale Germania, precizează MAE.

În cazul persoanelor care deţin un document care atestă efectuarea schemei complete a vaccinării împotriva COVID-19 sau un document care atestă trecerea prin boală şi nu îl pot înregistra sau prezenta la momentul intrării, sunt obligate să intre în carantină. Carantina poate fi întreruptă dacă persoana în cauză transmite, prin intermediul platformei https://einreiseanmeldung.de, documentul care confirmă vaccinarea sau trecerea prin boală.

Sunt exceptate de la măsura înregistrării şi de la măsura carantinei obligatorii persoanele aflate în tranzit, lucrătorii din domeniul transporturilor; membrii delegaţiilor oficiale, persoanele care se deplasează în Germania pentru a fi tratate pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2, cele care au petrecut mai puţin de 24 de ore într-o zonă cu risc ridicat sau intră în Republica Federală Germania pentru mai puţin de 24 de ore şi persoanele care călătoresc pentru sejururi mai mici de 72 ore, pentru a vizita rude de gradul I.

MAE le recomandă cetăţenilor români să se informeze temeinic anterior deplasării în Republica Federală Germania.

Evaluează articolul

Cele mai noi știri

FONDURI DISPONIBILE PENTRU SPITALE. COMISIE A CL PLOIEŞTI PENTRU MONITORIZAREA ACTIVITĂŢII PRIMĂRIEI PENTRU CA BANII SĂ NU FIE RATAŢI

O comisie formată din şapte consilieri locali va monitoriza activitatea celor din Primăria Ploieşti pentru a se asigura că...
spot_img

Next AG Holding SRL angajeaza Inginer proiectare si executie Instalatii distributie si transport gaze naturale pentru coordonarea proiectelor si lucrarilor societatii

    Cerinte:
  • Studii superioare de specialitate - Facultataea de Instalatii, Facultate inginerie;
  • Experienta minim 2 ani in proiectare si executie in constructii civile si industriale;
  • Experienta minima: 2 ani cu oamenii.

Autorizatii necesare: EGD, PGD, EGT, PGT
Pentru transmiterea CV-urilor va rugam sa utilizati adresa noastra de e-mail: office@nextedholding.com

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH Modifica preferintele pentru cookies