29 noiembrie 2021
No menu items!

SITUAŢIE DISPERATĂ LA PLOIEŞTI! ZECI DE PACIENŢI COVID AŞTEAPTĂ UN LOC ÎN SPITALE

Cele mai vizualizate articole

Situaţie disperată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti şi la Unitatea de Primiri Urgenţe a unităţii sanitare, unde peste 30 de pacienţi COVID aşteaptă să se găsească un loc pentru ei în spitale!

Situaţia este critică şi în rândul personalului medical care nu mai face faţă numărului mare de prezentări.

În aceste condiţii, prefectul Cristian Ionescu face apel la magerii spitalelor din judeţ şi la medicii de familie să le dea o mână de ajutor colegilor lor care riscă să clacheze din cauza presiunii.

„Pacienţii care nu depind de aparatura din secţia ATI pot fi preluaţi sub supraveghere medicală şi în alte spitale din judeţ. Acolo unde a existat înţelegere am văzut reacţii rapide şi le multumesc tuturor celor care au înţeles că este un efort comun pentru a putea trece cu bine peste această perioadă extrem de complicată. Se poate mai multă implicare din partea managerilor de spitale, cu puţină voinţă şi conştiinţă cred că se mai pot găsi soluţii.
Nu ne putem permite intrarea în colaps a celor mai importante unităţi medicale ale judeţului. Solicit o mai mare implicare şi din partea medicilor de familie, care pot reprezenta un suport important pentru colegii lor aflaţi în prima linie, prin consilierea şi îngrijirea la domiciliu a pacienţilor cu forme uşoare ale bolii. Fiecare viaţă contează şi nu avem timp de pierdut. Ducem o luptă contra cronometru şi suntem obligaţi cu toţii să dăm dovadă de umanitate, responsabilitate şi solidaritate”, a declarat prefectul judeţului Prahova.

În judeţul Prahova sunt în total 27 de spitale: 17 spitale de stat, dintre care 10 îngrijesc COVID, şi 10 spitale private, dintre care 5 îngrijesc şi COVID. Doar unul dintre cele 10 spitale private nu este in contract cu CAS şi nu ar putea să-i fie decontate serviciile.

Conform raportării DSP Prahova, 708 paturi COVID-19 sunt ocupate, capacitatea spitalelor care îngrijesc pacienţi COVID-19 fiind deja depăşită. În secţiile ATI sunt ocupate toate paturile cele 26 de paturi. Sunt raportate zilnic peste 850 de cazuri noi de COVID-19, iar în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 18 decese.

 

Evaluează articolul

Cele mai noi știri

PRAHOVA A PIERDUT BABELE ŞI SFINXUL ÎN FAVOAREA DÂMBOVIŢEI!

Disputa dintre Prahova şi Dâmboviţa care se poartă de ani de zile în instanţă cu privire la Platoul Bucegi...
spot_img

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH