16 iulie 2024
No menu items!

RAFINĂRIA STEAUA ROMÂNĂ, CEA MAI VECHE DIN ROMÂNIA, VA AJUNGE ZONĂ VERDE!

Cele mai vizualizate articole

Producătorul de materiale de construcţii Soceram Câmpina a achiziţionat Rafinăria Steaua Română de la TDR Bucureşti, în urma unei tranzacţii de circa 5 milioane de euro ce s-a perfectat în ultima parte a lunii octombrie, scrie money.ro.

Este vorba de un teren de 17 hectare situat în centrul oraşului Câmpina şi cu o parte din construcţiile aflate pe acesta, precum Secţia Chimică, Staţia de apă veche, Staţia de apă nouă, canalul de aducţiune apă, diverse instalaţii şi stocuri de produse.

Rafinăria, înfiinţată în 1895, a intrat în 2020 în faliment, după opt ani de insolvenţă. La finalul anului trecut activele au fost cumpărate de către TDR Energy SRL Bucureşti. După doar o lună de zile, aceasta a vândut către Mouse Design Construct SRL 16 batale de gudroane acide. Tot atunci a fost vândut şi stadionul rafinăriei. Totodată, o parte a terenului de pe Calea Doftanei, situat la intersecţia cu Strada B.P. Haşdeu, a fost achiziţionat de societatea Cirex. Tranzacţia recentă dintre Soceram şi TDR Energy nu include cele 16 batale şi stadionul.

Practic, Soceram devine proprietară pe aproximativ 17 hectare din ceea ce a fost prima rafinărie de petrol din ţară şi din Europa. Întâia problemă pe care trebuie să o rezolve noul proprietar este depoluarea site-ului, pentru că vreme de 100 de ani locul a fost poluat masiv. Costurile de depoluare şi reconversie vor fi considerabile, au estimat reprezentanţii companiei. Aceştia au declarat pentru money.ro că îşi vor asuma toate costurile pentru a reabilita zona.

Soceram, proaspătul proprietar a 17 hectare din terenul fostei rafinării, doreşte construirea unui parc, a unui muzeu al industriei câmpinene precum şi a unor clădiri comerciale sustenabile energetic. Parcul va include şi un loc de joacă pentru copii. De altfel, Soceram va colabora cu cetăţenii oraşului Câmpina în ceea ce priveşte dezvoltare proiectului, conform reprezentanţilor companiei. Parcul va fi public – de altfel, nu va fi primul parc pus pe picioare de către compania Soceram. În urmă cu câţiva ani a aranjat un parc pe platoul Muscel din municipiul Câmpina.

Steaua Română a fost singurul producător de parafină din ţară iar 40% din producţia sa mergea către export. A fost o vreme când cifra de afaceri era în jur de 100 milioane de euro pe an. Capacitatea sa nominală de rafinare era de 500.000 de tone de ţiţei pe an.

Evaluează articolul

Cele mai noi știri

COD GALBEN DE VIJELII ÎN PRAHOVA

Meteorologii au emis o atenţionare cod galben de vijelii şi averse torenţiale valabilă azi în mai multe zone, inclusiv...
spot_img

Next AG Holding SRL angajeaza Inginer proiectare si executie Instalatii distributie si transport gaze naturale pentru coordonarea proiectelor si lucrarilor societatii

    Cerinte:
  • Studii superioare de specialitate - Facultataea de Instalatii, Facultate inginerie;
  • Experienta minim 2 ani in proiectare si executie in constructii civile si industriale;
  • Experienta minima: 2 ani cu oamenii.

Autorizatii necesare: EGD, PGD, EGT, PGT
Pentru transmiterea CV-urilor va rugam sa utilizati adresa noastra de e-mail: office@nextedholding.com

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH Modifica preferintele pentru cookies