23 ianuarie 2022
No menu items!

DIRECTORUL SJU- DECLARAŢII DESPRE DEMISIE ŞI CONCLUZIA ISU ÎN URMA INCENDIULUI DE LA INFECŢIOASE

Cele mai vizualizate articole

Directorul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Ploieşti, Bogdan Nica, spune că se consideră principalul vinovat pentru tragedia care s-a petrecut la Secţia de Boli Infecţioase.

„Regret enorm ce s-a întâmplat şi mă consider principalul vinovat”, a spus Nica.

Întrebat dacă îşi va da demisia din funcţie, el a spus: „Este o decizie personală pe care o voi lua în cursul zilei de azi. până atunci, trebuie să răspund în faţa organelor de anchetă, nu plec din faţa unei nenorociri”.

Acesta a arătat că în procesul verbal al pompierilor întocmit în urma incendiului se vorbeşte despre un posibil scurtcircuit produs la o priză ca şi cauză a evenimentului.

„Dânşii opinează, fără să aibă părere definitivă, că se pare că, mişcându-se un pat, s-a atins o priză din perete şi probabil acolo s-a produs un scurtcircuit”, a declarat Nica.

Ancheta în acest caz a fost preluată de procurori care vor stabili cu exactitate cauzele evenimentului.

„Amenda s-a luat în luna februarie a acestui an pentru faptul că din 2014 acest spital nu a îndeplinit condiţiile de autorizare. Noi am primit buget de la Consiliul Judeţean (…), pentru că de la Ministerul Sănătăţii în anul de graţie 2021 am primit zero lei, şi imediat ce am primit bugetul, am început procedurile prealabile. Suntem deja cu avize pe 3 corpuri, iar în 30-40 de zile şi secţia exterioară de Boli Infecţioase va primi autorizaţia definitivă de securitate la incendiu. La controlul ISU din februarie, la Boli Infecţioase nu s-au găsit nereguli de niciun fel, dar (…) s-au găsit nereguli în ceea ce privete numărul de extinctoare, pe care l-am remediat. (…) La Boli Infecţioase nu mai era nimic de remediat. Era secţia noastră fanion, unde erau cel mai bine trataţi bolnavii şi avea toate verificările”, a mai spus Bogdan Nica.

CADRELE MEDICALE- ÎN ŞOC

„Noi, cadrele medicale de acolo din locaţie, suntem în stare de şoc că s-a putut întâmpla la noi aşa ceva pentru că avem un personal extrem de instruit, dovadă şi modul în care s-a acţionat. Deşi era ora aceea, la ora 4 şi ceva, din spusele colegelor mele care au fost înăuntru, infirmiera şi asistenta au intrat la bolnavul respectiv pentru a încercat repoziţionarea măştii de CPAP. Asistenta a făcut manevrele necesare, după care a plecat să ia un pulsoximetru în ideea să fie monitorizată saturaţia în permanenţă. A rămas lângă pat infirmiera. Nu ştiu prin ce manevră, asta ne-o va spune ea, a izbucnit acea flamă care pe ea a luat-o de la picioare şi imediat s-a aprins combinezonul. Iar când a ieşit, pentru că era aproape de uşă, a ieşit afară şi a strigat foc, infirmiera, cea de-a doua, a venit direct cu extinctorul şi a reuşit să minimalizeze cât se poate”, a declarat şefa Secţiei de Boli Infecţioase Copii, dr. Lucia Ramona Vasile.

„Noi suntem stupefiaţi că s-a putut întâmpla aşa ceva. (…) Suntem după luni de zile de funcţionare la capacitate maximă. Întotdeauna bolnavii au fost îngrijiţi şi oricare dintre dumneavoastră dacă îmi permiteţi s-o spun, dacă aţi avea pe cineva din familie, cred că prima dată aţi solicita să fie internat la Infecţioase. Ne-am dat silinţa şi totdeauna am răspuns la telefoane, am dat relaţii la aparţinători. (…) Nu cred că trebuie să fim puşi la zid, ne dăm toată silinţa şi am făcut toate eforturile. Managerul ne-a fost întotdeauna aproape. Am făcut acolo un nucleu de oameni şi cred că ar trebui să continue echipa aceea până vom scăpa măcar de acest val şi dacă va mai veni altul”, a mai spus dr Vasile.

 

Evaluează articolul

Cele mai noi știri

PRAHOVA: APROAPE 500 DE CAZURI NOI DE COVID. TERAPIA INTENSIVĂ E PLINĂ

Prahova a raportat, azi,  494 dr cazuri noi de COVID si un deces asociat survenit la o femeie de...
spot_img

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH