23 ianuarie 2022
No menu items!

ATACUL NU A FOST ATAC! NOI DETALII DESPRE TURIŞTII RĂNIŢI LA PELEŞ

Cele mai vizualizate articole

Atacul de urs nu a fost atac! Noi informaţii au fost furnizate de autorităţi în cazul atacului petrecut în zona Castelului Peleş.

„Pentru a lua decizia corectă, primarul Vlad Oprea a discutat telefonic cu turiştii ucraineni. Aceştia au explicat clar întâmplarea, precizând că nu au fost atacaţi de urs! Aceştia s-au speriat, au alergat şi s-au accidentat în încercarea de a sări un gard”, a informatcity managerul Marian Panait.

Reamintim că ISU Prahova a anunţat faptul că doi cetăţeni ucraineni au fost atacaţi de urs în zona Castelului Peleş.

Ulterior, la solicitarea presei, Serviciul Judeţean de Ambulanţă a comunicat următoarele: „Femeie 32 ani, plaga prin mușcături de urs membru inferior și barbat 28 ani, plaga membru superior atang. Ambii pacienti au fost evaluati si transportati la Spitalul Judetean Ploiesti de un echipaj al SAJ Prahova”.

Cert este un lucru, decizia autorităţilor de a reloca ursoaica şi cei doi pui ai săi rămâne în picioare.

”Am convocat Comisia de intervenţie în cazul urşilor şi ne-am edificat ce s-a întâmplat. Am discutat şi cu una dintre victime, bărbatul din Ucraina. Din discuţie a reieşit că acesta nu a fost atacat deloc de urs, ci el împreună cu prietena lui se plimbau şi au auzit mai multe pocnitori. Ursul era agitat, era o ursoaică cu pui şi când s-a întâlnit cu ei, în spatele lor a apărut puiul ursoaicei, s-a speriat când a văzut puiul în spatele oamenilor şi a sărit înspre ei. Ei au sărit un gard, s-au lovit de sârma ghimpată”, a declarat primarul din Sinaia Vlad Oprea, sâmbătă seară, la Digi 24.

Edilul a explicat că animalele vor fi relocate.

”Mai sus erau mai mulţi oameni care se jucau cu petarde şi dintr-o dată ursoaica s-a speriat. Din câte ştim noi, ursoaica stă aici, aproape. Noi am securizat zona, ursoaica a fugit în pădure. Am decis că mâine să fie tranchilizată şi relocată într-o altă zonă, iar puii să fie relocaţi într-un centru de îngrijire. Noi vom face propunerea, iar decizia va fi luată de Ministerul Mediului”, a mai precizat Vlad Oprea.

Evaluează articolul

Cele mai noi știri

PRAHOVA: APROAPE 500 DE CAZURI NOI DE COVID. TERAPIA INTENSIVĂ E PLINĂ

Prahova a raportat, azi,  494 dr cazuri noi de COVID si un deces asociat survenit la o femeie de...
spot_img

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH