18 mai 2022
No menu items!

CÂND AR PUTEA FI RECUPERAT TRUPUL ALPINISTEI DECEDATĂ ÎN BUCEGI

Cele mai vizualizate articole

Vremea nefavorabilă şi rafalele puternice înregistrate în ultimele zile la altitudini mari au făcut imposibilă încercarea de recuperare a trupului alpinistei care a murit în Bucegi.

Salvamont Prahova anunţă însă că, în următoarele zile, o intervenţie ar fi posibilă.

„În zilele de 14, 15, 16.01, Masivul Bucegi a fost sub incidenţa codurilor roşu şi portocaliu de vânt puternic, împiedicând astfel desfăşurarea operaţiunilor de recuperare terestră (aici se adaugă şi riscul de avalanşă din zonă) sau aeriană. Din păcate, din prognoza meteo se observă că şi în următoarele trei zile vântul va fi deosebit de puternic, în data de 20.01 se pare că va fi o fereastră în care va fi posibilă o operaţiune de extragere. Suntem în legătură permanentă cu DSU şi IGAv, avem pregătită echipa de intervenţie, iar când condiţiile meteo vor permite vom realiza această operaţiune. Suntem obişnuiţi cu riscul, e prezent zi de zi în activitatea noastră, dar un risc calculat, iar din analiza factorilor de risc (evaluarea zonei, posibilitatea producerea avalanşelor, timpii de intervenţie, resursele umane şi tehnice, condiţii meteo,etc) am ajuns la concluzia că intervenţia aero este soluţia cea mai bună în acest caz, dar nu excludem nici operaţiunea terestră în cazul în care cea aero nu se va putea realiza în cele din urmă. Suntem conştienţi că durerea apartinatorilor este mare, dar vă asigurăm că facem tot ce este posibil pentru a duce această operaţiune la bun sfârşit”, anunţă Salvamont Prahova.

Reamintim că femeia, care era din Braşov, a decedat chiar de ziua ei în timp ce încerca să parcurgă traseul Albişoara Gemenelor.

Evaluează articolul

Cele mai noi știri

MJ CAUTĂ ÎNCĂ 11 CANDIDAŢI PENTRU FUNCŢIA DE PROCUROR EUROPEAN DELEGAT ÎN ROMÂNIA

Ministerul Justiţiei a declanşat o nouă procedură pentru selectarea a încă 11 candidaţi pentru funcţia de procuror european delegat...
spot_img

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH