9 august 2022
No menu items!

Spitalul Municipal Câmpina a devenit al zecelea centru de evaluare a pacienților COVID- 19

Cele mai vizualizate articole

Toate cele zece centre de evaluare a pacienților confirmați cu virusul COVID- 19 din Prahova sunt funcționale. De joi, 27 ianuarie, Spitalul Municipal Câmpina face parte din lista unităților sanitare prahovene care au încheiat contract pentru acest e servicii medicale.

Bolnavii infectaţi cu virusul SARS-CoV-2 se vor putea prezenta în aceste centre pe baza confirmării infecţiei printr-un test antigen rapid sau test Real Time-PCR, pentru evaluarea stării de sănătate şi pentru a primi tratament antiviral gratuit, în regim de spitalizare de zi, indiferent de statutul de asigurat.
Amintim faptul că este necesar ca testele să fie efectuate în laboratoare şi farmacii omologate sau de către medicii de familie care au ca obiect şi efectuarea activităţii de testare, în vederea introducerii rezultatului în Corona- Forms.
Pentru desfăşurarea în bune condiţii a activităţii de evaluare, este foarte important ca pacientul, atunci când are simptome de boală infecţioasă, să contacteze în primul rând medicul de familie pentru a fi monitorizat. De asemenea, medicul de familie va stabili dacă este necesară prezentarea pacientului la centrele de evaluare. Dacă persoana pozitivă, nu are nicio comorbiditate şi starea generală este bună, rămâne în continuare la domiciliu cu recomandările pe care i le face medicul de familie. Dacă pacientul are comorbidităţi, cum ar fi obezitate, boli cardiovasculare, HTA, boli renale etc, atunci el este planificat de către medicul de familie la cel mai apropiat centru de evaluare unde este supus unor investigaţii.

Evaluează articolul

Cele mai noi știri

Terenul și CET-ul Brazi pregătite să fie transmise primăriei Ploiești

Consiliul Județean Prahova a adoptat, azi, o hotărâre prin care a preluat de la Parcul Industrial Brazi terenul pe...
spot_img

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH