1 februarie 2023
No menu items!

PAGUBELE SUFERITE DE INFRASTRUCTURA UCRAINEI ÎN TIMPUL RĂZBOIULUI SUNT ESTIMATE LA 60 DE MILIARDE DE DOLARI

Cele mai vizualizate articole

Banca Mondială a afirmat că o estimare preliminară arată că pagubele fizice suferite de clădirile şi infrastructura din Ucraina din cauza războiului au atins circa 60 de miliarde de dolari, potrivit BBC, citat de news.ro.

Estimarea nu include costurile economice, în creştere, ale războiului. Suma va continua să crească pe măsură ce războiul continuă, a afirmat, joi, într-o conferinţă, preşedintel Băncii Mondiale, David Malpass.

În discursul său online la acea conferinţă, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a afirmat, la rândul său, că ţara are nevoie acum de circa 7 miliarde de dolari pe lună pentru a recupera pierderile economice şi de „sute de miliarde de dolari pentru a reconstrui toate astea mai târziu”.

Zelenski a cerut ţărilor care au impus sancţiuni şi au îngheţat proprietăţile Rusiei să folosească aceşti bani pentru a ajuta la reconstrucţia Ucrainei după război şi să plătească pentru pierderile suferite de alte ţări.

5/5 - (1 vote)

Evaluează articolul

5/5 - (1 vote)

Cele mai noi știri

HIDRO PRAHOVA oprește apa în municipiul Câmpina pentru remedierea unei defecțiuni accidentale

Societatea HIDRO PRAHOVA SA anunță oprirea distribuției apei potabile în municipiul Câmpina, în data de 2 februarie 2023, între...
spot_img

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH