27 noiembrie 2022
No menu items!

ROMÂNIA REDESCHIDE UNELE MINE: AVEM RESPONSABILITATEA DE A OFERI MATERII PRIME CRITICE

Cele mai vizualizate articole

Mai multe mine vor fi redeschise în România, ministrul Economiei, Florin Spătaru, declarând, azi, în Prahova, că România are „oportunitatea şi responsabilitatea” de asigurare a independenţei economiei europene prin acest demers care să ofere materiile prime critice.

„În această criză a materiilor prime, România are această oportunitate şi, aş spune, şi această responsabilitate de asigurare a independenţei economiei europene şi să demareze un proces de exploatare şi de redeschidere a unor mine, nu toate, bineînţeles, a unor mine care să ofere aceste materii prime critice. (…) Sper să facem acest proces cât mai rapid posibil”, a declarat ministrul la Salina Slănic Prahova.

„Vom avea o strategie a resurselor minerale. Ieri am avut o primă discuţie cu companiile din domeniu, cu instituţiile de cercetare, cu ANRM, cu Ministerul Economiei şi mă aştept ca în următoarele săptămâni să actualizăm strategia pe resurse minerale, de asemenea să venim cu normele de aplicare a Legii minelor şi să intrăm în discuţii serioase cu Comisia Europeană pentru a putea să valorificăm cât mai bine aceste resurse minerale neenergetice pe care România le deţine”, a explicat Florin Spătaru.

Evaluează articolul

Cele mai noi știri

ACCIDENT VIOLENT APROAPE DE SENSUL GIRATORIU SUSPENDAT. DOI ŞOFERI AU MURIT

Un accident rutier violent s-a produs, azi, pe strada Găgeni din Ploieşti, în apropierea sensului giratoriu suspendat. Două maşini în care...
spot_img

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH