29 iunie 2022
No menu items!

Atac cibernetic la siteurile oficiale ale României!

Cele mai vizualizate articole

Siteuri oficiale au fost atacate cibernetic în această dimineață. Este vorba de siteurile Guvernului României, Ministerului Apărării, Poliției de Frontieră, CFR și o instituție financiară. Până la ora 09:30, doar site-ul oficial al Guvernului a fost repus în funcțiune. Conform declarației purtătorului de cuvânt al Guvernului, atacul nu a afectat date cu caracter sensibil sau clasificat.

Este vorba de atacuri cibernetice de tip DDOS (distributed denial of service). Acest tip de atac cibernetic nu compromite funcționarea unui site, ci doar blochează accesul la acesta. Specialistii IT de la nivelul structurilor guvernamentale colaborează cu experții institutiilor de specialitate pentru restabilirea accesului și identificarea cauzelor.

UPDATE

Ministerul Apărării Naţionale confirmă că un atac cibernetic de tip distributed denial of service (DDOS) a fost declanșat, la ora 04.05, asupra site-ului său (www.mapn.ro).

Atacul nu a compromis funcționarea paginii de internet a instituției, ci doar a blocat accesul utilizatorilor la aceasta.

„Facem precizarea că site-ul MApN nu conține baze de date cu caracter sensibil sau clasificat, iar atacul nu a afectat alte servicii și rețele informatice ale MApN. Specialiștii Comandamentului Apărării Cibernetice al MApN (CApC) lucrează la acest moment pentru reluarea funcționalității paginii de internet a ministerului”, arată MApN.

Evaluează articolul

Cele mai noi știri

COD GALBEN DE CANICULĂ ÎN PRAHOVA. DOZATOARE CU APĂ- ÎN MAI MULTE ZONE ALE PLOIEŞTIULUI

Prahova se află sub avertizare Cod galben de caniculă. În acest context, Primăria Ploieşti anunţă că se vor lua o...
spot_img

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH