1 februarie 2023
No menu items!

David Popovici încheie cel mai bun an al său cu o nouă medalie mondială!

Cele mai vizualizate articole

Campionatul Mondial de înot în bazin scurt (25 m) pentru seniori (13-18 decembrie 2022) de la Melbourne (Australia) s-a încheiat. Deși nu este o competiție pe placul său, David Popovici a reușit să se califice în două finale, fiind singurul înotător din delegația României care a reușit să treacă de calificări și semifinale. Iar ultima sa apariție în bazin din acest an, finala la 200 m liber i-a adus și o medalie: de argint!

În finala probei de 200 m liber, David Popovici a înotat fantastic pe culoarul al șaptelea și s-a clasat pe poziția a doua, una care îi aduce medalia de argint la această competiție din Australia. Calificat în ultimul act cu al șaselea timp, sportivul român în vârstă de 18 ani a oprit cronometrul la 1.40:79 min.
Medalia de aur a fost câștigată de Sunwoo Hwang (Coreea de Sud) – 1:39.72 min. (nou record al competiției), în timp ce al treilea s-a clasat britanicul Tem Dean – 1:40.86 min.

David Popovici este revelația sportului românesc și a înotului mondial. Tânărul de 18 ani a cucerit aurul la europenele și mondialele de juniori și de seniori la 100 și 200m liber, a stabilit un nou record mondial la 100m liber și, iată că, încheie acest an cu o nouă medalie!

Evaluează articolul

Cele mai noi știri

BARIERA PARCĂRII DE PE STRADA CUZA VODĂ, VANDALIZATĂ DE UN ŞOFER NERVOS

Bariera automată a parcării supraterane situată pe strada Cuza Vodă din Ploieşti a fost vandalizată noaptea trecută de un...
spot_img

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH