29 martie 2023
No menu items!

AVERTIZARE MAE: RISC DE INSECURITATE ÎN LĂCAŞURI DE CULT, LA ISTANBUL

Cele mai vizualizate articole

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetăţenii români care locuiesc sau călătoresc în oraşul Istanbul că, în această perioadă, există un risc ridicat de insecuritate, ce vizează lăcaşuri de cult şi reprezentanţe diplomatice ale unor state membre UE din zonele Beyoglu, Galata, Taksim şi Istiklal.

MAE aminteşte că este în vigoare o alertă de călătorie pentru Republica Turcia, la nivelul „Există factori de risc – evitaţi călătoriile dacă nu sunt necesare”.

În acest context, MAE transmite cetăţenilor români următoarele recomandări:

– să respecte cu stricteţe recomandările şi îndrumările autorităţilor locale;

– să urmărească mass-media locale pentru a cunoaşte şi evita zonele cu o situaţie de insecuritate ridicată;

– să dea dovadă de maximă prudenţă în această perioadă, evitând locurile aglomerate din spaţiile publice şi de interes turistic;

– să evite staţionarea prelungită în zonele turistice principale, în apropierea centrelor comerciale sau a secţiilor de poliţie, iar în contextul observării unor persoane sau colete suspecte să părăsească de urgenţă zona în care se află;

– să se delimiteze de orice acţiune de protest şi să părăsească zonele respective.

MAE transmite cetăţenilor români care călătoresc în Republica Turcia, în special în oraşul Istanbul, recomandarea de a-şi anunţa prezenţa autorităţilor române, comunicând datele de contact prin intermediul portalului www.econsulat.ro.

Cetăţenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Consulatului General al României la Istanbul, +90 212 3580516, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

Cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie numărul de telefon de permanenţă al oficiul consular al României în Istanbul: +90 533 5420695.

Evaluează articolul

Cele mai noi știri

NICOLETA CRĂCIUNOIU NU MAI ESTE ȘEFA DIRECȚIEI ECONOMICE A PRIMĂRIEI PLOIEȘTI. CUM A CONCEDIAT-O VOLOSEVICI

Nicoleta Crăciunoiu nu mai este șefa Direcției Economice a Primăriei Ploiesti! Primarul Andrei Volosevici i-a desfăcut contractul de munca după...
spot_img

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH