2 octombrie 2023
No menu items!

Măsuri luate de CJSU Prahova referitor la situația segmentului de drum surpat pe DN1!

Cele mai vizualizate articole

În urma precipitațiilor abundente (conform avertizărilor meteo cod galben și portocaliu) și a ciclurilor inghet-dezgheț, pe DN 1 km 98+850 – km 99+150, sensul Brașov – Ploiești pe o lungime de aproximativ 50 de metri, taluzul de rambleu aferent drumului a cedat, astfel structura drumului fiind afectată la nivel de parapet de siguranță, acostament și parțial prima bandă de circulație.
Imediat ce aceste calamități au fost semnalate în de către S.D.N. Ploiesti și de către D.R.D.P. București, prefectul Virgiliu Daniel Nanu a convocat de urgență Comisia de specialitate pentru evaluarea pagubelor în vederea stabilirii măsurilor care se impun, conform Ordinului Prefectului nr. 242/2019. Comisia are în componență reprezentați ai instituțiilor cu responsabilități în cadrul Comitetului Județean pentru Situații de Urgentă Prahova, iar după vizita în teren, aceștia au obligația de a înainta în ședința C.J.S.U. Prahova atât Procesul Verbal de constatare a efectelor calamităților naturale, cât și Raportul de evaluare preliminarǎ a pagubelor.
Astfel că, în ședința extraordinară a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Prahova, întrunită în această după-amiază, în sistem teleconferință, a fost aprobată hotărârea privind efectele fenomenelor hidrometeorologice periculoase asupra obiectivului mai sus-amintit.
MASURI CARE SE IMPUN PENTRU ACEST SEGMENT DE DRUM:
1. S.D.N Ploiești va sesiza imediat, Instituția Prefectului Județul Prahova, I.R.C. Sud Muntenia-Județul Prahova, I.S.U. Prahova și C.J. Prahova cu privire la producerea eventualelor accidente tehnice sau evenimente deosebite: erodări de taluzuri, alunecări de teren, blocări de drumuri,etc.
2. Se vor face demersurile necesare de către D.R.D.P. pentru întocmirea unor studii/expertize de specialitate, după caz, de către specialiști atestați în vederea analizării și studierii zonei și a construcției afectate, determinarea cauzelor apariției deteriorărilor constatate la construcții, precum și a cauzelor apariției fenomenelor de origine geologică și fundamentarea din punct de vedere tehnic și economic, a măsurilor de intervenție ce se impun.
3. Pentru punerea în siguranță a traficului rutier pe segmentul de drum afectat s-a procedat în regim de urgentă la restricționarea unei benzi de circulație pe sensul Brașov- Ploiești , între Km 98+800-99+200, prin montarea de semnalizare rutieră specifică.
4. Pentru segmentul de drum mai sus-menționat se vor lua măsuri în regim de extremă urgență în vederea refacerii zonei afectate și punerea în siguranța a drumului public.

5/5 - (1 vote)

Evaluează articolul

5/5 - (1 vote)

Cele mai noi știri

UN PRAHOVEAN A RĂMAS FĂRĂ MAŞINĂ DUPĂ CE A FOST PRINS ARUNCÂND SACI CU GUNOI LA MARGINEA PĂDURII

Un prahovean a rămas fără maşină, după ce jandarmii l-au prins aruncând saci cu gunoi la marginea pădurii. Incidentul a...
spot_img

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH