29 martie 2023
No menu items!

CUTREMURE ÎN TURCIA: PESTE 1.500 DE MORŢI. ROMÂNIA TRIMITE AJUTOARE ŞI REPATRIAZĂ 10 PERSOANE

Cele mai vizualizate articole

Două cutremure majore, de 7,8 şi 7,5 s-au produs, în decurs de câteva ore, în Turcia. Bilanţul victimelor a ajuns la peste 1.500 de morţi în Turcia şi Siria, dar forţele de intervenţie se aşteptată ca număru victimelor să fie mai mare.

Vibraţiile puternicelor seisme care au lovit sudul Turciei şi ţara vecină Siria au fost resimţite până în Groenlanda, a anunţat Institutul geologic danez, potrivit AFP.

În aceste condiţii, două aeronave de transport de tip C-130 Hercules și C-27J Spartan, aparţinând Forţelor Aeriene Române, execută o misiune de transport al materialelor și echipei de salvare RO-USAR, formată din personal specializat de intervenție în astfel de situații din cadrul IGSU, care va interveni de urgență în sprijinul populației afectate de cele două seisme.

Aeronavele militare au decolat din Baza 90 Transport Aerian din Otopeni, cu destinaţia Adana, Turcia.

De asemenea, 10 români care au solicitat sprijinul statului român vor fi repatriaţi azi, din dispoziţia prim-ministrului Nicolae Ciucă, se arată într-o informare a Guvernului.

„Din dispoziţia prim-ministrului Nicolae Ciucă, cei nouă studenţi români şi profesorul coordonator care au solicitat sprijinul statului român în urma cutremurului din Turcia vor fi repatriaţi astăzi. Ei vor fi preluaţi la bordul aeronavei care va transporta echipele de salvatori români către Turcia”, se arată în informare.

Ministerul Afacerilor Externe a informat luni că Ambasada României la Ankara a fost contactată pe telefonul de urgenţă al misiunii diplomatice de către un grup de 10 cetăţeni români – un profesor şi 9 studenţi Erasmus – care se aflau cazaţi la un hotel din localitatea Kahraman Maraş, afectată de cutremurul produs luni în Turcia.

 

5/5 - (1 vote)

Evaluează articolul

5/5 - (1 vote)

Cele mai noi știri

NICOLETA CRĂCIUNOIU NU MAI ESTE ȘEFA DIRECȚIEI ECONOMICE A PRIMĂRIEI PLOIEȘTI. CUM A CONCEDIAT-O VOLOSEVICI

Nicoleta Crăciunoiu nu mai este șefa Direcției Economice a Primăriei Ploiesti! Primarul Andrei Volosevici i-a desfăcut contractul de munca după...
spot_img

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH