6 iunie 2023
No menu items!

MINISTRUL DAEA- DETALII DESPRE OPORTUNITĂŢI DE FINANŢARE OFERITE FERMIERILOR PRAHOVENI ŞI CELOR DIN ZONA VINI-VITICOLĂ

Cele mai vizualizate articole

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, s-a aflat, azi, într-o vizită de lucru în judeţul Prahova.
În prima parte a zilei, zeci de fermieri au discutat cu ministrul despre Planul Naţional Strategic 2023 – 2027 şi oportunităţile de finanţare. Antreprenorii prezenţi la eveniment au avut ocazia să afle detalii chiar de la ministrul Daea referitoare la oportunităţile de finanţare şi sesiunile de apeluri care vor fi deschise anul acesta şi pentru care trebuie să existe vizibilitate maximă, fapt pentru care a fost gândită această „Caravană a Cunoaşterii”.

În a doua parte a zilei, ministrul Agriculturii s-a întâlnit cu reprezentanţi ai domeniului vini-viticol prahovean, la sediul Camerei de Comert si Industrie Prahova. Şi în cadrul acestei întâlniri, Daea a prezentat oportunităţile de finanţare aplicabile acestui domeniu.

„Viticultorii trebuie să înţeleagă că vom continua pe drumul acest al retehnologizării în domeniu, că vom fi alături de ei cu sume importante pentru promovarea vinurilor româneşti. (…) Avem vinuri extrem de valoroase ale ţării”, a declarat ministrul, dând exemplu Feteasca Neagră, pe care îl consideră a fi „imbatabil”.

Buget Planului Naţional Strategic din Agricultură pe perioada 2023-2027 însumează 15,8 miliarde euro, din care: Pilonul 1 (FEGA) Plăţi directe – 9,78 miliarde euro şi Intervenţii sectoriale – 151 milioane euro, iar Pilonul 2 (FEADR plus Buget de stat) – 5,87 miliarde euro.

Evaluează articolul

Cele mai noi știri

Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Prahova intră într-o nouă fază

Hidro Prahova S.A., operatorul regional de servicii publice pentru alimentare cu apă din județul Prahova, anunță că Proiectul regional...
spot_img

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH