6 iunie 2023
No menu items!

PREMIERUL CIUCĂ ÎN PRAHOVA: NU AM RENUNŢAT LA PROIECTUL AUTOSTRĂZII PLOIEŞTI-BRAŞOV

Cele mai vizualizate articole

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, azi, în cadrul unei vizite efectuate în judeţul Prahova, că proiectul care leagă Ploieştiul de Braşov, prin autostradă, nu a fost abandonat.

„Doresc să subliniez că nu s-a renunţat la proiectul legării Ploieştiului de Braşov prin autostradă şi discuţiile pe care le avem la nivelul Guvernului, asumarea pe care sperăm să o finalizăm printr-o decizie atât politică, cât guvernamentală foarte curând, să concretizeze demararea proiectului pentru autostrada Ploieşti – Braşov”, a spus premierul.

Acesta a fost prezent la Valea Doftanei, unde s-a semnat contractul de reabilitare şi modernizare a DJ 102I Valea Doftanei, judeţul Prahova – Brădet, judeţul Braşov.

„Mă bucur că un proiect început în 1985 ajunge astăzi să fie transpus în realitate şi vorbim despre un tronson de drum care va trece Carpaţii şi va reuşi să lege subul ţării de centrul ţării, un proiect foarte important pentru noi toţi. Sigur că are relevanţă foarte mare pentru localităţile de pe Valea Doftanei, pentru cetăţenii din acest perimetru pentru că, pe de o parte asigură fluidizarea traficului, de cealaltă parte asigură oportunităţi atât economice, cât şi turistice. Este un proiect pe care îl vom realiza cu bani de la bugetul de stat. Este unul dintre proiectele cele mai importante pe care le va desfăşura Ministerul Dezvoltării, prin CNI, şi are ca obiect infrastructura rutieră”, a afirmat Nicolae Ciucă.

Şeful Executivului a subliniat că acest drum este o alternativă la DN 1 şi DN1A.

„Este de asemenea important să subliniem că acest tronson de infrastructură rutieră va asigura o alternativă şi la traficul foarte aglomerat de pe DN 1 şi de pe DN 1A şi înainte de a fi luată această decizie de a veni aici am discutat şi care este perspectiva, pentru că, practic, noi discutăm de un segment de drum între Valea Doftanei şi Săcele, 25 de kilometri, dar este nevoie, ca să ne atingem obiectivul, ca partea de comunicaţie între Câmpina şi Valea Doftanei să fie reabilitată şi să asigure circulaţia la acelaşi standard aşa cum va fi construit segmentul acesta de drum”, a afirmat premierul Nicolae Ciucă.

Durata de execuţie a lucrărilor pentru DJ 102I este de 42 de luni, iar valoarea totală estimată este de 642.051.000 lei, din care Ministerul Dezvoltării, prin Compania Naţională de Investiţii, va asigura 616.072.000 lei, diferenţa fiind suportată de consiliile judeţene Prahova şi Braşov.

4/5 - (1 vote)

Evaluează articolul

4/5 - (1 vote)

Cele mai noi știri

Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Prahova intră într-o nouă fază

Hidro Prahova S.A., operatorul regional de servicii publice pentru alimentare cu apă din județul Prahova, anunță că Proiectul regional...
spot_img

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH