29 martie 2023
No menu items!

”Orice, oriunde, oricând” a luat aproape ORICE trofeu, de ORIUNDE și ORICÂND a fost o gală de premiere!

Filmul SF a cucerit 7 trofee Oscar!

Cele mai vizualizate articole

Aflată la a 95-a Gală, decernarea Premiilor Academiei Americane de Film a adus o nouă strălucire. Poate pentru faptul că e o ediție aniversară sau poate, așa cum s-a glumit, după palma lui Will Smith de anul trecut, covorul roșu, devenit celebru din 1961, a fost înlocuit cu unul de culoarea șampaniei.

În rest, eleganța, extravaganța au rămas la fel. E drept s-a mai schimbat și securitatea la scenă… tot pentru a nu mai avea problemele de anul trecut.

Cum era de așteptat, bătălia pentru celebrele trofee Oscar a fost una puternică, iar faptul că filme, mult așteptate de public, cum ar fi noul ”Avatar” și noul ”Top Gun”, nu au avut succes și la galele care precedau Oscarul, a făcut că toată lumea să-și îndrepte atenția către cele două producții cu cele mai multe nominalizări: ”Nimic nou pe Frontul de Vest” și ”Orice, oriunde, oricând”.

Iar realitatea arată că nu s-a greșit. Fantezia SF ”Orice, oriunde, oricând” a cucerit primele trofee acordate, cel pentru actor/actriță în rol secundar: Ke Huy Quan, respectiv Jamie Lee Curtis.

La rândul său, ”Nimic nou pe Frontul de Vest” câștigă trofeul la categoria cel mai bun film străin, dar și la scenografie, director de imagine și coloană sonoră. A urmat trofeul pentru scenariu original, câștigat de ”Orice, oriunde, oricând” . Aceeași producție SF a primit și Oscarurile pentru Regie și pentru Montaj.

De asemenea, nu au fost surprize la câștigătoarea trofeului la categoria cea mai bună actriță în rol principal: Michelle Yeoh (”Orice, oriunde, oricând”). Este pentru prima dată când o actriță de origine asiatică primește trofeul la această categorie.

O surpriză a fost câștigarea trofeului masculin , actor principal, unde era de așteptat că acesta să revină lui Austin Butler („Elvis”). Ei, bine, Oscarul a ajuns la Brendan Fraser pentru rolul din ”Balena”.

Iar cel mai râvnit trofeu, Cel mai Bun Film, a revenit…. filmului ”Orice, oriunde, oricând”. Astfel, din 11 nominalizări, filmul a câștigat 7 trofee.

La categoria cel mai bun film de lung metraj de animație, trofeul a fost câștigat de „Guillermo del Toro’s Pinocchio”.

Evaluează articolul

Cele mai noi știri

NICOLETA CRĂCIUNOIU NU MAI ESTE ȘEFA DIRECȚIEI ECONOMICE A PRIMĂRIEI PLOIEȘTI. CUM A CONCEDIAT-O VOLOSEVICI

Nicoleta Crăciunoiu nu mai este șefa Direcției Economice a Primăriei Ploiesti! Primarul Andrei Volosevici i-a desfăcut contractul de munca după...
spot_img

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH