2 iunie 2023
No menu items!

FOŞTI ANGAJAŢI EMAG, REŢINUŢI DUPĂ CE AU „PRĂDUIT” COMPANIA PRIN FRAUDĂ

Cele mai vizualizate articole

Doi foşti angajaţi eMAG au fost reţinuţi, iar ulterior plasaţi sub control judiciar într-un dosar în care sunt acuzaţi că au „prăduit” compania prin fraudă informatică.

La data de 14 martie, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Prahova au reținut pentru 24 de ore doi tineri bănuiți de săvârșirea infracțiunilor de acces ilegal la un sistem informatic și fraudă informatică. Surse judiciare au precizat că cei doi sunt foşti angajaţi eMAG.

La data de 3 martie, polițiștii au fost sesizați de către reprezentatul companiei despre faptul că, în perioada octombrie 2020-martie 2023, un tânăr în vârstă de 26 de ani, fost angajat, ar fi creat 75 de adrese de e-mail folosindu-se de date de identificare fictive, pe care le-ar fi utilizat pentru plasarea de comenzi de bunuri cu livrare la easy-box-uri amplasate în municipiul Ploiești și ulterior le achita cu vouchere de reducere.

Din cercetări a reieșit că tânărul în cauză ar fi fost ajutat de un altul în vârstă de 28 de ani.

Prejudiciul cauzat este de aproximativ 210.000 de lei.

În baza investigațiilor și a cercetărilor efectuate polițiștii au realizat prinderea în flagrant a celor doi tineri în timp ce ridicau mai multe comenzi.

Bunurile identificate au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În urma probatoriului administrat față de cei doi tineri din județul Buzău, respectiv Dâmbovița a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore, ulterior fiind plasați sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

Ieri, polițiștii au efectuat o percheziție domiciliară unde cei doi tineri locuiesc, fiind descoperite mai multe mijloace materiale de probă, dar și 12.700 de lei și 1.200 de euro.

În cauză, polițiștii continuă cercetările în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de acces ilegal la un sistem informatic și fraudă informatică.

Evaluează articolul

Cele mai noi știri

INSTABILITATE ATMOSFERICĂ ÎN PRAHOVA- VIJELII, AVERSE TORENŢIALE ŞI GRINDINĂ

Meteorologii eu emis o avertizare Cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată în cea mai mare parte a ţării...
spot_img

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH