21 aprilie 2024
No menu items!

AUR a făcut circ în Parlament! Parlamentari agresați, iar o membră AUR a vrut să intre în parlament cu patru gloanțe!

Cele mai vizualizate articole

AUR, partidul care are atitudine de ”golani de stadion”, a creat astăzi câteva situații care l-ar putea duce la o posibilă dispariție de pe scena politică.

În urma incidentelor de la intrarea la Parlament, unde Ludovic Orban a fost la doar un pas să fie luat la bătaie de către niște protestatari AUR-  acesta a scăpat doar cu câteva îmbrânceli și a fost scuipat de manifestanți-, o membră a aceluiași partid, Ariadna Cârligeanu, a vrut să intre în Parlament cu patru gloanțe în geantă, iar parlamentarii AUR, conduși de George Simion, au încercat să oprească lucrările ședinței. Și deputatul UDMR, Csoma Botond a fost amenințat de protestatarii AUR: ”luați-i gâtul!”. Mai mult, Darius Pop, deputat AUR, a spus jandarmilor, la intrarea în Parlament: „Aveți noroc că și-au lăsat toți cuțitele acasă”!

Câteva sute de persoane, simpatizanți ai partidului AUR, protestează din această dimineață la Parlament. Manifestația a devenit una violentă, protestatarii îmbrâncindu-se cu jandarmii și agresând parlamentari. Motivația principală a protestului o reprezintă un proiect de lege care prevede „prevenirea separării copilului de familie”. Proiectul de lege care prevede prevenirea separării copilului de familie a fost inițiat de ministerul Familiei Tineretului și Egalității de Șanse și a fost adoptat de Senat, astăzi fiind supus dezbaterii în Camera Deputaților.

Parlamentarii AUR nu sunt la primele astfel de manifestări, iar sancțiunile au fost, până acum unele minore.

Iată ce prevede Legea nr.14 din 9 ianuarie 2003 (Legea partidelor politice) referitor la încetarea activităţii partidelor politice:

Art. 44. – Un partid politic îşi încetează activitatea prin:

a) dizolvare, prin hotărâre pronunţată de Curtea Constituţională, pentru încălcarea art. 37 alin. (2) şi (4) din Constituţia României;
b) dizolvare, prin hotărâre pronunţată de Tribunalul Bucureşti;
c) autodizolvare, hotărâtă de organele competente prevăzute în statut;

d) reorganizare, în situaţiile prevăzute la art. 39 alin. (3), art. 40 alin. (4) sau art. 42 alin. (2).

Art. 45. – Curtea Constituţională hotărăşte asupra contestaţiilor care au ca obiect constituţionalitatea unui partid politic, potrivit art. 30 alin. (7), art. 37 alin. (2) şi (4) şi art. 144 lit. i) din Constituţie, cu procedura stabilită în Legea nr. 47/1992 privind organizarea şi funcţionarea Curţii Constituţionale, republicată.

Art. 50. – După primirea documentelor privitoare la partidele politice care îndeplinesc oricare dintre situaţiile prevăzute la art. 44, Tribunalul Bucureşti va proceda imediat la radierea acestora din Registrul partidelor politice.

Evaluează articolul

Cele mai noi știri

“Excursia Anului”- 550 de elevi sinăieni vor petrece o zi la București

“Cu bucurie și entuziasm, am pregătit “Excursia Anului 2024”. Este deja o tradiție ca în preajma Sărbătorii Paștelui, să...
spot_img

Next AG Holding SRL angajeaza Inginer proiectare si executie Instalatii distributie si transport gaze naturale pentru coordonarea proiectelor si lucrarilor societatii

    Cerinte:
  • Studii superioare de specialitate - Facultataea de Instalatii, Facultate inginerie;
  • Experienta minim 2 ani in proiectare si executie in constructii civile si industriale;
  • Experienta minima: 2 ani cu oamenii.

Autorizatii necesare: EGD, PGD, EGT, PGT
Pentru transmiterea CV-urilor va rugam sa utilizati adresa noastra de e-mail: office@nextedholding.com

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH Modifica preferintele pentru cookies