24 iunie 2024
No menu items!

REACŢIA FIRMEI ACUZATĂ CĂ A LIVRAT DEZINFECTANŢI DILUAŢI CĂTRE 46 DE SPITALE

Cele mai vizualizate articole

Firma din Ploieşti acuzată că a livrat dezinfectanţi diluaţi către zeci de spitale din ţară se apără şi spune că nu produce produse biocide, ci le importă din Germania şi nu intervine asupra calităţii acestora în niciun fel.
Este vorba despre firma Al Carina, care a fost trimisă în judecata de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune în formă continuată (122 acte materiale), fiind acuzată că a livrat substanţe dezinfectante neconforme către 46 de spitale.

Redăm, mai jos, integral, punctul de vedere al societăţii Al Carina.

 

 

 

 

Reamintim că, potrivit unui comunicat transmis de Parchet, în perioada 7 decembrie 2018 – 1 august 2019, în mod direct ori prin intermediul unor societăţi intermediare, SC Al Carina SRL a indus în eroare 46 de unităţi spitaliceşti prin prezentarea unor date nereale privind concentraţia substanţelor active şi eficienţa bactericidă a produselor denumite Lozopren Plus AFb, Triton Rapid AFb şi Oxidice S-Des, folosite în mediul spitalicesc.

„Inducerea în eroare s-a realizat prin utilizarea unor mijloace frauduloase constând în folosirea de etichete şi alte înscrisuri ce atestă elemente de conformitate nereale, determinând în acest mod unităţile spitaliceşti să achiziţioneze aceste produse biocide, fiind cauzată o pagubă totală în cuantum de 1.006.405 lei. Produsele biocide menţionate sunt fabricate în Germania, iar comercializarea pe teritoriul României a fost făcută în baza avizelor obţinute de la Comisia Naţională pentru Produse Biocide de către importatorul persoană juridică inculpată, care a solicitat şi dobândit astfel atributul legal şi exclusiv de a le introduce pe teritoriul României”, spune Parchetul.

Printre spitalele care au cumpărat biocide neconforme de la această firmă se află Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare „Prof. Dr. C.C. Iliescu”, Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant Târgu Mureş şi Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, dar şi mai multe spitale judeţene.

În ultimul bilanţ depus în 2021 la Ministerul Finanţelor, firma apare cu 12 angajaţi, o cifră de afaceri de 18 milioane lei şi un profit de 6,3 milioane lei.

Evaluează articolul

Cele mai noi știri

INCENDIU LA HOTELUL VIGO DIN PLOIEŞTI

Un incendiu a izbucnit, azi, la hotelul Vigo de pe Boulevardul Independenței din Ploieşti. Incendiul a afectat un motor electric...
spot_img

Next AG Holding SRL angajeaza Inginer proiectare si executie Instalatii distributie si transport gaze naturale pentru coordonarea proiectelor si lucrarilor societatii

    Cerinte:
  • Studii superioare de specialitate - Facultataea de Instalatii, Facultate inginerie;
  • Experienta minim 2 ani in proiectare si executie in constructii civile si industriale;
  • Experienta minima: 2 ani cu oamenii.

Autorizatii necesare: EGD, PGD, EGT, PGT
Pentru transmiterea CV-urilor va rugam sa utilizati adresa noastra de e-mail: office@nextedholding.com

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH Modifica preferintele pentru cookies