24 iunie 2024
No menu items!

MINISTRUL PREDOIU- DISCUŢII CU AMBASADOAREA ALBANIEI DESPRE COMBATEREA CRIMINALITĂŢII ŞI A TRAFICULUI DE DROGURI

Cele mai vizualizate articole

Interesul pentru intensificarea cooperării poliţieneşti, a schimbului de date şi informaţii în vederea combaterii criminalităţii organizate, cu accent pe traficul de droguri, au constituit temele abordate de ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în întâlnirea recentă cu ambasadoarea Republicii Albania la Bucureşti, Enkeleda Merkuri.
Potrivit unui comunicat al MAI, cei doi demnitari au evocat viziunile similare ale celor două părţi, pe teme de interes la nivel regional şi european, plecând de la legăturile istorice, tradiţionale, care creează o fundaţie solidă de dezvoltare pe viitor.
„Oficialul român a subliniat relaţiile foarte bune care există între cele două ministere, la nivel politic şi tehnic, contactele active pe diferite subiecte de interes comun, exprimând interesul pentru intensificarea cooperării poliţieneşti, schimbului de date şi informaţii în vederea combaterii criminalităţii organizate, cu accent pe traficul de droguri. A subliniat că relaţiile româno-albaneze în domeniul afacerilor interne au înregistrat o dinamică ascendentă în ultima perioadă, cei doi miniştri având o întrevedere oficială în cadrul segmentului la nivel înalt al Comisiei ONU privind Stupefiantele (CND), organizat în perioada 14-15 martie 2024 la Viena”, se arată în comunicatul citat.
MAI evidenţiază că principala prioritate o reprezintă combaterea traficului de droguri, fiind lansate sute de operaţiuni pentru anihilarea reţelelor.
Predoiu a subliniat că subiectul, fiind un fenomen transnaţional, este extrem de sensibil şi la nivelul UE, fiind abordat în diferite formate, Preşedinţia belgiană lansând recent Alianţa Porturilor, iniţiativă prin care se încearcă intensificarea luptei împotriva traficului de droguri.
Ambasadoarea Republicii Albania la Bucureşti a mulţumit pentru cooperarea exemplară între cele două ministere, amintind faptul că Albania se află în plin proces de negociere pentru aderarea la UE şi a solicitat sprijinul României pentru îndeplinirea criteriilor tehnice şi alinierea legislaţiei cu acquis-ul comunitar.
Ea a transmis aprecierea pentru susţinerea ţării noastre în parcursul european al Albaniei şi pentru interesul permanent de a promova stabilitatea şi dezvoltarea în regiunea Balcanilor de Vest şi a amintit că România este un partener important în regiune.
Ministrul Predoiu a dat asigurări că ţara noastră va continua să susţină eforturile Albaniei, prin transfer de expertiză, know-how, sprijin pentru pregătirea resurselor umane, dar şi dezvoltarea de proiecte comune sub umbrelă UE.
El a adăugat că un alt domeniu în care Albania poate fi parte a soluţiei la nivel european este combaterea migraţiei ilegale, un subiect care se regăseşte de manieră recurentă pe agenda europeană.
Ambasadoarea Enkeleda Merkuri a punctat că Albania are experienţa unei cooperări foarte bune cu Italia, Franţa, Olanda în acest domeniu şi a exprimat dorinţa de a intensifica cooperarea şi cu România pe acest palier.
Vicepremierul Predoiu a amintit de necesitatea finalizării demersurilor de restituire, către statul român, a Casei Iorga din Saranda şi a subliniat dorinţa autorităţilor române de a soluţiona, amiabil, această chestiune de interes pentru ţara noastră.

Evaluează articolul

Cele mai noi știri

INCENDIU LA HOTELUL VIGO DIN PLOIEŞTI

Un incendiu a izbucnit, azi, la hotelul Vigo de pe Boulevardul Independenței din Ploieşti. Incendiul a afectat un motor electric...
spot_img

Next AG Holding SRL angajeaza Inginer proiectare si executie Instalatii distributie si transport gaze naturale pentru coordonarea proiectelor si lucrarilor societatii

    Cerinte:
  • Studii superioare de specialitate - Facultataea de Instalatii, Facultate inginerie;
  • Experienta minim 2 ani in proiectare si executie in constructii civile si industriale;
  • Experienta minima: 2 ani cu oamenii.

Autorizatii necesare: EGD, PGD, EGT, PGT
Pentru transmiterea CV-urilor va rugam sa utilizati adresa noastra de e-mail: office@nextedholding.com

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH Modifica preferintele pentru cookies