15 iunie 2024
No menu items!

De la 1 martie se va circula gratis pe mijloacele de transport public!

Nu la noi, ci în Luxemburg!

Cele mai vizualizate articole

În timp ce la Ploiești se dorește majorarea prețului biletului- de o călătorie- de transport public la 3 lei, în Europa transportul public începe să devină gratuit.

Luxemburgul a devenit prima ţară din lume în care transportul public va fi liber, fără nicio distincţie. Luând ştafeta de la oraşul francez Dunkerque (un oraş în nordul Franţei, sub-prefectură a departamentului Nord, în regiunea Nord-Pas de Calais), începând cu 1 martie 2020 orice călătorie cu autobuzul, trenul sau tramvaiul nu va mai costa nimic pentru cetăţenii ţării europene, atâta timp cât călătoresc la clasa economică. Luxemburg a adoptat măsura pentru a reduce nivelului poluării şi a încuraja utilizarea transportului public. Este primul stat care reglementează acest tip de transport în acest mod şi îşi asumă rolul de lider la nivel mondial.

Pe de altă parte, Luxemburgul poate fi mândru că este ţara cu cea mai ieftină reţea de transport public din Europa, deoarece toţi cei sub 20 de ani călătoresc gratuit, iar un bilet de 24 de ore costă doar 4 euro. Această măsură va avea, de asemenea, un impact asupra ţărilor vecine, deoarece numărul de lucrători care traversează din Belgia, Franţa şi Germania în Luxemburg în fiecare zi este de aproape 200.000, într-o ţară cu mai puţin de 600.000 de locuitori, potrivit The Independent.

3.7/5 - (3 votes)

Evaluează articolul

3.7/5 - (3 votes)

Cele mai noi știri

URS PE O STRADĂ DIN CÂMPINA!

Cetățenii din municipiul Câmpina au fost avertizați,  în această după-amiază,  prin mesaj RO-ALERT,  despre prezenta unui urs pe o...
spot_img

Next AG Holding SRL angajeaza Inginer proiectare si executie Instalatii distributie si transport gaze naturale pentru coordonarea proiectelor si lucrarilor societatii

    Cerinte:
  • Studii superioare de specialitate - Facultataea de Instalatii, Facultate inginerie;
  • Experienta minim 2 ani in proiectare si executie in constructii civile si industriale;
  • Experienta minima: 2 ani cu oamenii.

Autorizatii necesare: EGD, PGD, EGT, PGT
Pentru transmiterea CV-urilor va rugam sa utilizati adresa noastra de e-mail: office@nextedholding.com

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH Modifica preferintele pentru cookies