2 octombrie 2023
No menu items!

PESTE 10.000 DE HECTARE DE PĂDURE DOBORÂTE, ÎN PRAHOVA, DE FURTUNILE DE LA ÎNCEPUTUL LUNII

Cele mai vizualizate articole

145.000 metri cubi de masa lemnoasă  si 10.165 hectare de pădure au fost doborâte de furtunile de la începutul acestei luni, in județul Prahova.

Intr-un clasament trist al efectelor vântului care a bătut in zilele de 5-6 februrie, in unele zone, și cu viteze de peste 200 km/h, județul Prahova se afla pe locul trei. Cele mai mari doboraturi au fost inregistrate in padurile de stat administrate de Directia Silvica Mures, cu un volum de 208.000 metri cubi si o suprafata de 12.590 hectare, urmata de Directia Silvica Arges, cu un volum al doboraturilor de vant de 152.000 metri cubi si o suprafata de 4.057 hectare.

La nivel național, fenomenele meteo extreme de la inceputul acestei luni au afectat in total 98.000 de hectare de paduri de stat administrate de Regia Nationala a Padurilor – Romsilva, dupa o prima evaluare a pagubelor fiind identificat un volum al arborilor doborati de vant de circa 748.000 metri cubi.

Din acestea, pe o suprafata de 1.058 de hectare s-au inregistrat doboraturi in masa, volumul estimat al pagubelor fiind de circa 290.000 metri cubi.

De asemenea, in padurile aflate in alte forme de proprietate si administrate de Regia Nationala a Padurilor – Romsilva s-au inregistrat, in total, doboraturi de vant pe 19.524 hectare, cu un volum total al arborilor doborati de 253.000 metri cubi.

In prezent se desfasoara lucrarile de intocmire a documentelor tehnice in vederea exploatarii cu prioritate a arborilor doborati, pentru a asigura conditiile ca suprafetele afectate sa fie reimpadurite intr-o perioada de maxim doi ani.

Evaluează articolul

Cele mai noi știri

UN PRAHOVEAN A RĂMAS FĂRĂ MAŞINĂ DUPĂ CE A FOST PRINS ARUNCÂND SACI CU GUNOI LA MARGINEA PĂDURII

Un prahovean a rămas fără maşină, după ce jandarmii l-au prins aruncând saci cu gunoi la marginea pădurii. Incidentul a...
spot_img

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH