15 iunie 2024
No menu items!

A FOST CONFIRMAT AL 9-lea CAZ DE CORONAVIRUS, IN ROMÂNIA

Cele mai vizualizate articole

A FOST CONFIRMAT AL 9-lea
CAZ DE CORONAVIRUS, IN ROMÂNIA

In acesta după- amiaza a fost confirmat al nouălea caz de infectare cu coronavirusul este un bărbat de 40 de ani din județul Hunedoara care s-a întors recent din Italia.
Conform informațiilor oferite de Grupul de Comunicare Strategică , acesta se afla în izolare la domiciliu din 26 februarie, întrucât a revenit în ţară din Italia (Bergamo). În cursul zilei de ieri i-au fost recoltate probe, după ce bărbatul a manifestat febră”, a precizat GCS.
Bărbatul va fi internat la Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara.
Tot in cursul zilei de astăzi, a fost diagnosticat și un bărbat în vârstă de 51 de ani din județul Olt, care a călătorit din Italia cu același autocar cu bărbatul de 71 de ani din Suceava, fiind contact direct  al acestuia. Bărbatul nu prezintă simptome specifice și este internat la Spitalul de boli infecțioase din Craiova. În momentul confirmării, acesta se afla în izolare la domiciliu, din data de 29 februarie.
Până în acest moment, dintre persoanele care au fost confirmate cu COVID-19 (coronavirus), trei au fost declarate vindecate, toate trei fiind externate.
În acest moment, cinci pacienți diagnosticați cu infecție cu COVID-19 (coronavirus) sunt internați în centre medicale specializate în tratarea bolilor infecțioase din Timișoara, Cluj-Napoca, Iași și Craiova, starea de sănătate a acestora fiind monitorizată permanent de personal medical.
Starea de sănătate a tinerilor de 16 ani din Timișoara și a bărbatului din Olt este bună, neavând simptome, iar a pacienților internați la Iași și Cluj-Napoca este ameliorată față de momentul internării lor.
La nivel național, se află în carantină 22 persoane, pentru alte 12.619 de persoane fiind dispusă măsura auto-izolării la domiciliu.
Până la această oră, au fost prelevate și analizate 734 probe de la persoanele care au sosit în România din zone afectate de infecția cu COVID-19 (coronavirus) ori persoane care au intrat în contact cu pacienți confirmați cu acest virus. Dintre acestea, 726 au ieșit cu rezultat negativ, adică persoanele de la care au fost prelevate mostrele analizate nu sunt infectate cu virusul.
Ministerul Sănătății a solicitat astăzi spitalelor județene să demareze proceduri de licitații pentru achiziționarea a câte unui aparat Real Time PCR în vederea creșterii capacității de testare, care în acest moment este realizată în 6 centre (București, Timișoara, Cluj-Napoca, Iași, Constanța, Craiova).

5/5 - (1 vote)

Evaluează articolul

5/5 - (1 vote)

Cele mai noi știri

URS PE O STRADĂ DIN CÂMPINA!

Cetățenii din municipiul Câmpina au fost avertizați,  în această după-amiază,  prin mesaj RO-ALERT,  despre prezenta unui urs pe o...
spot_img

Next AG Holding SRL angajeaza Inginer proiectare si executie Instalatii distributie si transport gaze naturale pentru coordonarea proiectelor si lucrarilor societatii

    Cerinte:
  • Studii superioare de specialitate - Facultataea de Instalatii, Facultate inginerie;
  • Experienta minim 2 ani in proiectare si executie in constructii civile si industriale;
  • Experienta minima: 2 ani cu oamenii.

Autorizatii necesare: EGD, PGD, EGT, PGT
Pentru transmiterea CV-urilor va rugam sa utilizati adresa noastra de e-mail: office@nextedholding.com

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH Modifica preferintele pentru cookies