4 decembrie 2023
No menu items!

APROAPE 300 MILIOANE DE ELEVI NU MERG LA ȘCOALA DIN CAUZA CORONAVIRUSULUI

Cele mai vizualizate articole

Închiderea parțială sau totală a școlilor în 13 țări din lume, cu scopul de a preveni răspîndirea COVID-19, afectează un număr de 290,5 milioane de elevi la nivel global, un nivel fără precedent, potrivit UNESCO. Organizația a emis primele estimări în acest sens, după îzbucnirea epidemiei actuale.
“Din nefericire, închiderea școlilor din cauza unor crize de sănătate sau de altă natură nu este un fenomen nou, însă nivelul global și viteza actualelor perturbări în învățămînt nu au echivalent și, dacă vor continua, ar putea afecta dreptul la educație“, a declarat directorul general UNESCO, Audrey Azoulay, citat în comunicatul instituției.
Acesta anunță că organizația va convoca o întîlnire de urgență a miniștrilor Educației, în data de 10 martie, pentru a împărtăși strategii și acțiuni de răspuns aplicate în diverse țări, pentru a menține continuitatea proceselor de învățămînt.
Acum 2 săptămîni, China era singura țară unde erau închise școli. Pînă la 4 martie, numărul de țări de pe trei continente diferite unde au fost anunțate și aplicate decizii de închidere a școlilor a crescut la 22.
Potrivit estimărilor UNESCO, pînă pe 4 martie 2020:
13 țări au închis școlile la nivel național.
Dacă țările unde sînt închise doar parțial școlile decid extinderea măsurii la nivel național, vor fi afectați alte 180 milioane de copii și tineri.

Evaluează articolul

Cele mai noi știri

COPIL ÎN STARE GRAVĂ DUPĂ CE O PETARDĂ I-A EXPLODAT ÎN MÂNĂ. A RĂMAS FĂRĂ DOUĂ DEGETE

Un copil de zece ani din comuna Fulga este în stare gravă după ce o petardă i-a explodat în...
spot_img

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH