24 octombrie 2021
No menu items!

Un turist ratacit este cautat in Bucegi de salvamontisti!

Cele mai vizualizate articole

Salvamontistii din Busteni cauta in Bucegi un turist care a plecat de la Varful Omu si a sunat dupa ajutor intrucat s-a ratacit.

„Echipele Salvamont Busteni, Salvamont Prahova si Salvamont Brasov intervin pentru cautarea-salvarea unei persoane ratacite in masivul Bucegi. Alarma a fost data aseara de turistul ratacit, acesta nu a putut oferi detalii unde se afla, telefonul aflat cu acumulatorul la 4% inchizandu-se imediat. Salvamontistii au declansat actiunea de cautare imediat, actionand pe cele doua directii estimate ca fiind posibil sa fie alese pentru retragere de catre cel ratacit, spre Busteni, respectiv spre Rasnov”, transmite pe Facebook Dispeceratul National Salvamont.

Salvamontistii precizeaza ca actiunea este deosebit de dificila, pentru ca in zona ninge, stratul de zapada nou cazuta este foarte mare si exista pericol de producere a avalanselor.

Salvamontistii din echipele Bușteni și Prahova în cadrul căutărilor derulate aseară și azi noapte au reușit sa găsească o urma pe care persoana rătăcită încerca să coboare din munte. Urma părăsea poteca și intra pe un valcel ce cobora către Râșnov și pe care salvamontiștii l-au verificat în partea superioara. Salvamontistii din Brașov au preluat continuarea căutărilor, începând din partea inferioara a văii, iar cei din partea superioara s-au retras din zona, pentru a nu ii pune în pericol printr-o eventuala declanșare de avalanșe. Salvamontistii din Bușteni și Prahova au ajuns astăzi la ora 5:00 în baze.

Evaluează articolul

Cele mai noi știri

INSTANŢELE DE JUDECATĂ NU CER CERTIFICAT VERDE!

Reprezentanţii Judecătoriei Ploiești au anunţat, azi, că pentru accesul în sediul Jacestei instanţe nu se solicită prezentarea certificatului verde. Ulterior,...
spot_img

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH