27 ianuarie 2022
No menu items!

AMENZILE DATE IN PERIOADA STĂRII DE URGENTĂ SUNT NECONSTITUȚIONALE – A DECIS CCR

Cele mai vizualizate articole

Curtea Constituțională a declarat, astăzi, neconstituțională ordonanța de urgență prin care au fost majorate amenzile date pentru încălcarea ordonanțelor militare.

” Avocatul Poporului a sesizat, pe 16 Aprilie,la  Curtea Constituțională cu excepția de neconstituționalitate referitoare la prevederile art. 9, art. 14 lit. c1) – f) și art. 28 din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 1/1999 privind regimul stării de asediu și regimul stării de urgență, cu modificările și completările ulterioare, și la Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 34/2020 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 1/1999 privind regimul stării de asediu şi regimul stării de urgenţă, în ansamblul său” a anuntat instituția, la acea data, printr- un comunicat de presa.

CCR au admis argumentele Avocatului Poporului si a declarat neconstituțional cuantumul amenzilor aplicate pentru încălcarea ordonantelor militare .

Amenzile nu se vor anula din oficiu, cei care au fost amendați trebuie sa se adreseze instantelor de judecată pentru anularea acestora invocând aceasta decizie a CCR .

La nivel național, de la începerea pandemiei și emiterii ordonantelor militare, au fost amendate peste 300 000 de persoane , cuantumul amenzilor depășind 120 milioane de euro.

Evaluează articolul

Cele mai noi știri

Depistat de polițiști cu un certificat de vaccinare al unei alte persoane

La data de 26 ianuarie a.c., în jurul orei 17:30, în timp ce acționau pe raza municipiului Ploieşti, în...
spot_img

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH