15 august 2022
No menu items!

AMENZILE DATE IN PERIOADA STĂRII DE URGENTĂ SUNT NECONSTITUȚIONALE – A DECIS CCR

Cele mai vizualizate articole

Curtea Constituțională a declarat, astăzi, neconstituțională ordonanța de urgență prin care au fost majorate amenzile date pentru încălcarea ordonanțelor militare.

” Avocatul Poporului a sesizat, pe 16 Aprilie,la  Curtea Constituțională cu excepția de neconstituționalitate referitoare la prevederile art. 9, art. 14 lit. c1) – f) și art. 28 din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 1/1999 privind regimul stării de asediu și regimul stării de urgență, cu modificările și completările ulterioare, și la Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 34/2020 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 1/1999 privind regimul stării de asediu şi regimul stării de urgenţă, în ansamblul său” a anuntat instituția, la acea data, printr- un comunicat de presa.

CCR au admis argumentele Avocatului Poporului si a declarat neconstituțional cuantumul amenzilor aplicate pentru încălcarea ordonantelor militare .

Amenzile nu se vor anula din oficiu, cei care au fost amendați trebuie sa se adreseze instantelor de judecată pentru anularea acestora invocând aceasta decizie a CCR .

La nivel național, de la începerea pandemiei și emiterii ordonantelor militare, au fost amendate peste 300 000 de persoane , cuantumul amenzilor depășind 120 milioane de euro.

Evaluează articolul

Cele mai noi știri

4 ŞOFERI DROGAŢI, DEPISTAŢI IERI ÎN TRAFIC ÎN PRAHOVA

Val de şoferi drogaţi pe şoselele din Prahova! Poliţiştii rutieri au depistat ieri în trafic 4 şoferi aflaţi sub...
spot_img

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH