10 august 2022
No menu items!

DIN 15 MAI SE VOR REDESCHIDE PARCURILE. PLOIEȘTENII SE VOR PLIMBA PRINTRE BURUIENI ȘI CĂPUȘE – apelul lui Andrei Volosevici către administrația locală

Cele mai vizualizate articole

Din 15 mai, ne vom întoarce în parcuri. E un moment pe care îl așteptăm cu toții, mai ales  acum când sunt încă înfloriți castanii și salcâmii. După doua luni în care copiii au stat departe de locurile de joaca (acestea se pare ca nu se vor redeschide), de aleile pe care sa se plimbe cu bicicletele, mașinuțele sau pur și simplu sa se joace, clipa cea mare va veni peste doar 9 zile.

Din nefericire, însă, parcurile din Ploiești oferă o imagine dezolantă. Bălăriile au crescut mai înalte decât gardul verde și decât trandafirii. Toate, dar absolut toate spațiile verzi sunt invadate de căpușe. Poate ca bucuria de a fi iarăși liberi îi va face pe ploieșteni sa treacă cu vederea imaginea dezolanta, de tăpșan părăsit, în care nimic nu mai amintește de ideea de parc dintr- un oraș european, dar sănătatea copiilor va fi pusă în pericol, deoarece micuții vor putea fi în orice clipa mușcați de căpușe.

Fostul primar al orașului, Andrei Volosevici, a făcut un apel public, pe pagina sa personală de Facebook, solicitând administrației o implicare imediată pentru soluționarea acestei probleme: „Pe 15 mai vor fi redeschise parcurile, iar în momentul acesta vegetația depășește, în unele din aceste locații, înălțimea unui copil, ca să nu mai vorbim despre activitatea de dezinsecție, absolut necesară. Cu asta trebuie să începem dacă vrem să facem Ploieștiul bine!”

  Din arhiva de fotografii a redacției îmi permit să las aici o imagine cu parcurile din Ploiești din urmă cu aproape zece ani, ca semn că și la noi se poate.

Evaluează articolul

Cele mai noi știri

Terenul și CET-ul Brazi pregătite să fie transmise primăriei Ploiești

Consiliul Județean Prahova a adoptat, azi, o hotărâre prin care a preluat de la Parcul Industrial Brazi terenul pe...
spot_img

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH