1 decembrie 2023
No menu items!

MINISTRUL SĂNĂTĂȚII: „ANALIZĂM VALEA PRAHOVEI ȘI LITORALUL, ACOLO SE RESPECTĂ CEL MAI PUȚIN REGULILE” – SE VOR FACE CONTROALE ÎN ZILELE URMĂTOARE

Cele mai vizualizate articole

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, este nemulțumit de modul în care sunt respectate regulile impuse de starea de alertă. În atenția sa au intrat zonele turistice de pe Valea Prahovei și de pe litoral „Analizăm Valea Prahovei și litoralul, acolo se respectă cel mai puțin regulile”, a declarat Nelu Tătaru , intr-un interviu televizat.
Plecând de la situația raportata duminică, ministrul sănătății a declarat ca „avem o rată de infectare de 4%, avem o transmitere comunitară accentuată”.
În această situație, în care transmiterea infectării cu noul coronavirus nu intra pe o panta descendenta clară, iar cele mai mari aglomerații se înregistrează in zonele turistice, Nelu Tătaru a anunțat că: „Trebuie să facem o analiză și să vedem ce înseamnă tot turismul de pe Valea Prahovei, apoi tot litoralul. Vine populație din toată țara și se reîntoarce, făcând o transmitere comunitară în localitățile lor. Acolo se respectă cel mai puțin regulile și atunci reevaluarea, ca și controale la agenții economici, reevaluarea la județele de unde au venit acești conaționali. În următoarele două-trei zile vom vedea județele care au creșteri”, a subliniat Nelu Tătaru.
Ministrul Sănătății a constatat ca nu sunt respectate normele impuse pentru relaxarea măsurilor și reluarea activităților din turism și a solicitat autorităților să efectueze controale în următoarele zile: „Nu este intenția noastră să ne transformăm în stat polițienesc, relaxarea a fost însușită, și-a dat acordul tot ce a însemnat industrie din domeniul respectiv. Au fost de acord cu regulile, să le respecte. E o relaxare pe care ne-am asumat-o toți. Ar fi trebuit să nu ajungem aici”, a spus Nelu Tătaru, precizând că „agenții economici trebuie să respecte regulile care au fost stabilite. Dacă nu sunt respectate, se vor lua măsuri”.

5/5 - (1 vote)

Evaluează articolul

5/5 - (1 vote)

Cele mai noi știri

CRIZA GUNOAIELOR VA ÎNCETA! DE MÂINE ÎNCEPE COLECTAREA DEŞEURILOR, SUSŢINE PREFECTURA

Criza gunoaielor care a afectat, în ultima perioadă, 84 de localităţi ale judeţului Prahova, inclusiv municipiul Ploieşti, se va...
spot_img

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH